Har du set noget? Flugtbilist påkører 75-årig cyklist

En 75-årig mand blev fredag morgen påkørt bagfra af en bil, der efterfølgende flygtede fra stedet. Nordjyllands Politi søger vidner.

Blå blink.jpg
Foto: Palle Mouritsen, TV MIDTVEST
Opdatering

Opdatering: Rettelse af flugtbilens alder

15/08: Tidligere stod der, at sidespejlet var fra en Mazda 3 fra 2018 eller senere. Det er forkert. Sidespejlet, der blev fundet på uheldsstedet, stammer i stedet fra en Mazda 3 fra 2018 eller senere. Det oplyser politikommissær Mikkel Mitchell fra Nordjyllands Politi.
  Opdatering

  Opdatering: Politiet har nye spor i sagen

  12/08: På ulykkesstedet viser det ifølge Ritzau sig, at flugtbilisten har mistet et sidespejl. - Der er knækket et sidespejl af, og via efterforskning har vi fundet ud af, at det stammer fra en Mazda 3 fra 2018 eller tidligere i en mørk farve, siger vagtchef ved Nordjyllands Politi Mads Hessellund til Ritzau. - Så hvis nogen har set denne bil enten før, under eller efter færdselsuheldet eller set en holde ude i området med et manglende højre sidespejl, må de meget gerne ringe 114 (politiets telefonnummer, red.).

   Nordjyllands Politi efterlyser vidner, der kan have oplysninger om en flugtbilist, der fredag morgen påkørte en 75-årig cyklist lige uden for Aalestrup. 

   - Det er en alvorlig sag, siger vagtchef hos Nordjyllands Politi Mads Hessellund. 

   Ifølge vagtchefen fik politiet anmeldelsen klokken 06:13. Bilisten havde påkørt den cyklende mand på Boldrupvej lige før krydset med Gl. Aalborgvej. Manden var på vej i østlig retning ud af byen, og bilen kom ligeledes bagfra.

   - Vi har talt med et vidne, som mener, at have set en mørk bil omkring samme tidspunkt kører i for høj fart igennem byen, siger vagtchefen. Politiet vil gerne i kontakt med andre vidner, der kan have set påkørslen eller bilen i tidsrummet omkring klokken 06:00.

   Ulykken skete ved 06 tiden her i krydset Boldrupvej og Gl. Aalborgvej.

   Den 75-årige blev kørt på hospitalet med nogle skader på sit ene ben, men han er ifølge vagtchefens oplysninger sluppet fra ulykken med livet i behold, og hans tilstand er ikke kritisk.  

   Ifølge vagtchefen var det en mørk personbil, der ramte den 75-årige. Sidder nogen inde med oplysninger, kan man henvende sig på telefon 114. 

   - Er man involveret i en færdselsulykke, så har man pligt til at stande op og yde førstehjælp eller tilkalde hjælp, hvis der er behov for det. Det er klart, at vi ser med stor alvor på bilister, der på den måde flygter fra en ulykke, siger Mads Hessellund.