Flot modtagelse af asylansøgere

De to første uger med asylansøgere i Simested er gået langt bedre end forventet. Både centerchef, asylansøgere og naboer er begejstret.

Modtagelsen af asylansøgerne i Simested er gået over al forventning. Det siger både personalet på Asylcenteret, asylansøgerne og borgerne i Simested.

Der var ellers stor skepsis, da borgerne fik beskeden om asylansøgerne i begyndelsen af august. De 100 asylansøgerne har nu boet i byen i to uger, og modtagelsen glæder Torben Gregersen, der er centerchef i Asylcenteret.

- Det er klart, at der var en helt naturlig sund skepsis og bekymring for, hvad det betød at putte 100 nye beboere ind i sådan et landsbysamfund, men altså vi er helt overvældet, siger Torben Gregersen.

Vores bekymring er blevet gjort til skamme

Også hos nærmeste nabo til asylcenteret er der begejstring. Lene Vestergaards have ligger 10 meter fra gymnastiksalen i den nedlagte skole, hvor de 100 asylansøgere er indkvarteret.

- Det er gået over al forventning. De er søde mennesker, og der er ingen larm. Det er helt stille og roligt. Vores bekymring er blevet gjort til skamme, siger Lene Vestergaard.

Asylcenteret i Simested er midlertidigt i fire måneder.

Hør et længere interview med centerchef Torben Gregersen her, og se mere i vores 19.30 udsendelse.

00:51 Luk video

02:02 Luk video