Direktøren arbejder i produktionen: - Papirarbejdet tager jeg i fritiden

Preben Hansen befinder sig bedst ved en maskine, selvom hans virksomhed er vokset markant de senere år.

PH Spaanteknik omsatte for 22 millioner kroner i 2022.
PH Spaanteknik omsatte for 22 millioner kroner i 2022.
Foto: Janne Dalby Ewert, TV MIDTVEST

Når man skal finde en direktør i en virksomhed, så leder man oftest efter det store kontor med et skilt på døren, hvor der står direktør.

Men sådan er det langt fra hos PH Spaanteknik i Aalestrup.

Her finder man direktøren Preben Hansen ude i produktionen, for selv om han er den ansvarlige, så kan han ikke slippe jobbet som industritekniker.

- Jeg kan rigtig godt lide at lave noget, som man kan holde ved. Det er det privilegie, som jeg har haft, at jeg selv kan bestemme. Så papirarbejdet tager jeg i fritiden og i weekenderne, forklarer han.

I 2001 startede han virksomheden PH Spaanteknik, der laver alverdens emner i metal og plastik, som bruges i blandt andet døre, gravemaskiner, bagerimasker, biler og robotter.

Bliv klogere på metal- og plastvirksomheden ved at klikke nedenfor.

Tæt på lærlinge

Preben Hansen startede firmaet i et lille lokale på 192 kvadratmeter, og siden er det gået stærkt.

I dag huser virksomheden 35 ansatte, der arbejder på 3500 kvadratmeter.

Og ligesom virksomheden er vokset, så er kontorarbejdet også, og derfor har han uddelegeret dele af jobbet, så han fortsat kan være ude i produktionen.

- Det betyder, at man er i gulvhøjde med sine ansatte, vi taler sammen på lige fod. Jeg har alle muligheder for at lære fra mig, siger direktøren.

En af de ansatte, som ofte står ved siden af direktøren i produktionen, er Daniel Frausing Hansen, der er i lære som industritekniker.

Han ser mange fordele i at være tæt på en med masser af erfaring.

- Det er rart, at direktøren er ude på gulvet, så han ved, hvad der foregår herude. Han kan hjælpe, og det er nemt at komme i kontakt med ham i forhold til, hvis han sad inde på et kontor, så er der jo en væg i mellem, siger lærlingen, der har været der i tre år.

Daniel er en af fire lærlinge hos PH Spaanteknik. Virksomheden oplever nemlig mangel på industriteknikere, og derfor prøver de, så vidt muligt, hvert år at tage en ny lærling ind, så de kan vende balancen.

TV MIDTVEST har besøgt en lang række forskellige virksomheder i landsdelen. Se eller gense et afsnit Fast Arbejde ved at klikke nedenfor.