Borgmester frygter at miste Lars Larsens golfturnering

Vesthimmerlands borgmester, Knud Kristensen (K), frygter, at Region Nordjylland er ved at skræmme Lars Larsen væk, og at hans kommune til næste år mister golfturneringen Made in Denmark.

Knud Kristensen mener, at Region Nordjylland er løbet fra et løfte om, at støtte Lars Larsens golfturnering med 7,5 millioner kroner årligt i turneringens tre første leveår i 2014, 2015 og 2016.
    
Regionen har netop bestemt, at "dynekongens" golfturnering blot får fire millioner kroner i støtte i år.
    
- Jeg kan være bekymret for, om konsekvensen er, at turneringen flytter et andet sted hen. Jeg ved, at andre regioner har henvendt sig til Lars Larsen. Han har tilbud fra to andre regioner, siger Borgmester Knud Kristensen.
    
Golfturneringen har ifølge borgmesteren givet et løft til hele lokalområdet. Han nævner, at der siden 2014 er kommet mere gang i butikshandlen, og at flere turister overnatter på campingpladserne og i sommerhusområderne.
    
- Det vil være en skandale at miste turneringen, når nu vi har satset så meget på at få turismeerhverv i Nordjylland. Det har så ikke været interessant for flere regionsmedlemmer, der spørger, hvorfor skal de betale noget til en person, der har penge nok i forvejen. På den anden side synes Lars Larsen heller ikke, at det er rimeligt, at han skal stå for hele turismeindsatsen i Nordjylland, for det må Nordjylland også være interesseret i. Det forstår jeg udmærket, siger Knud Kristensen.
    
Jysk-grundlæggeren Lars Larsen har gennem flere år investeret store summer i at udvikle sit eget golfresort i den lille by Gatten, hvor planen har været, at Made in Denmark skal trække turister til året rundt.
    
Lars Larsen har derfor en tungtvejende grund til at blive i Vesthimmerland for at holde sin forretning kørende.
    
- Jeg tror helt sikkert, at han helst vil blive, men han er også kommet dertil, at han har svært ved at arbejde sammen med folk, som man ikke kan stole 100 procent på. Vi er en del, der forsøger at appellere til Lars Larsen og forsøger at finde på andre modeller for, hvordan vi kan løse opgaven. Vi vil stå på hovedet for, at det kan fortsætte i det nordjyske, siger Knud Kristensen.
    
I øjeblikket har Jysk-rigmanden dog endnu ikke skrevet kontrakt med European Tour for de kommende år, så udgangen kan også være, at det er slut med Made in Denmark efter i år.
    
Det har ikke været muligt for Ritzau at få en kommentar fra Lars Larsen, men turneringens promotor, Flemming Astrup, har en forventning om, at Made in Denmark fortsætter.
    
- Vi arbejder på det og tror på, at der bliver en 2017- og 2018-udgave, men der er ikke noget, der er skrevet under med hverken European Tour eller nogen sponsorer, siger Flemming Astrup.
    
Promotoren vil ikke bekræfte, at andre regioner har henvendt sig til Lars Larsen med et tilbud.
    
- Jeg er nu ikke tvivl om, at de fleste regioner vil tage imod det med kyshånd, men det er et spørgsmål, om man kan få enderne til at mødes. Lige nu koncentrerer vi os om 2016. Det er den bedste måde, vi kan sælge det på, siger Flemming Astrup.
    
Made in Denmark spilles fra 25.-28. august umiddelbart efter OL i Rio de Janeiro.
    
/ritzau/


Læs flere artikler fra Vesthimmerland eller i kategorien Kultur.