Beredskabscenter skal huse asylanter

Udlændingestyrelsen står med et akut behov for pladser til indkvartering af asylansøgere. På fredag flytter 200 asylansøgere derfor ind i Beredskabsstyrelsens lokaler i Herning.

Udlændingestyrelsen står med et akut behov for pladser til indkvartering af asylansøgere. En stor del af dem er flygtet fra Syrien, men også flygtninge fra andre af verdens brændpunkter søger aysl i Danmark. Det har betydet nødindkvartering i Beredskabsstyrelsens lokaler i Herning.

- I en ekstraordinær situation må vi bruge ekstraordinære løsninger, og vi er taknemmelige for, at Beredskabsstyrelsen hurtigt kunne træde til og hjælpe med både indkvartering og forplejning, siger kontorchef i Udlændingestyrelsen, Thomas Mortensen.

Asylcentre er fyldt op

Asylpresset på DK er meget stort. I følge pressekonsulent i Udlændingestyrelsen, Niels Bak, kommer der 80-90 nye asylsøgere hver dag.  De permanente asylcentre er fyldt op, og derfor skal der nytænkning til, når der skal findes indkvarteringsløsninger.

På fredag flytter 200 asylansøgere derfor ind i Beredskabsstyrelsens undervisningslokaler i Herning. Her skal de bo i nogle få måneder i en blanding af sovesale og senge i undervisningslokaler.

Stigende antal asylansøgere

Det er Vesthimmerland Kommune, der kommer til at stå for de forskellige servicetilbud til asylansøgerne såsom aktiverings- og undervisningstilbud, mens Beredskabsstyrelsen står for forplejning.

Siden juni er antallet af indkvarterede asylsøgere i DK steget fra 5.000 til 10.000 personer.

Se mere i vores udsendelse klokken 19.30