Åben krig om folketingskandidatur

Kandidatbestyrelsen for Venstre i Himmerland vil af med tidligere folketingsmedlem Per Bisgaard.

Der er udbrudt åben krig om pladsen som Venstres folketingskandidat i Himmerlandskredsen.

Et flertal i kandidatbestyrelsen vil af med den nuværende kandidat, tidligere folketingsmedlem Per Bisgaard fra Aalestrup.

- Flertallet af dem vi lytter til i baglandet siger, at det her er ikke stærkt nok, siger formanden for kandidatbestyrelsen Niels Juel til TV/MIDT-VEST.

Bestyrelsen har derfor besluttet at udsætte kredsens opstillingsmøde i tre måneder - og håber dermed at finde et stærkere navn inden da.

Frygter ikke medlemmernes dom

Men Per Bisgaard har ikke tænkt sig at give op uden kamp.

- Det, der er vigtigt for mig, er medlemmernes dom på opstillingsmødet. Og den frygter jeg ikke, for jeg har en god mavefornemmelse af, at mange medlemmer vil komme og bakke mit kandidatur op, siger han.

Det tidligere folketingsmedlem understreger i øvrigt, at det ikke kommer som en overraskelse for ham, at bestyrelsen prøver at vælte ham.

- Jeg har jo kunnet konstatere, at kandidatbestyrelsen har arbejdet i lukkede rum. Og så er der som regel noget galt, siger Per Bisgaard.

Ved sidste folketingsvalg fik Bisgaard 3700 personlige stemmer, hvilket var en tilbagegang på cirka 600 stemmer i forhold til det forrige valg.

 

 

Et flertal i Venstres kandidatbestyrelse vil skrotte Per Bisgaard i Himmerlandskredsen. Men han nægter at gå uden kamp.

Læs flere artikler fra Vesthimmerland eller i kategorien Politik.