72-årig flugtbilist skal i fængsel for at påkøre ung værnepligtig

Flugtbilisten, der sidste år ramte og dræbte en 22-årig værnepligtig, har i dag fået tre måneders fængsel.

Der er faldet dom i sagen om den 72-årige mand, der for næsten et år siden ramte og dræbte en 22-årig mand med sin bil og kørte derfra uden at stoppe og hjælpe den dræbte.

Den 72-årige fra Aalestrup-området er idømt tre måneders ubetinget fængsel, frakendelse af kørekortet i halvandet år, og så får han en bøde på 3.000 kroner, og dermed fulgte retten anklagemyndighedens påstand. Den 72-årige dømte udbeder sig 14 dages betænkningstid til at overveje, om han skal anke dommen.

Klokken ni i Retten i Viborg gjorde en bilinspektør gjorde rede for, at bilisten havde mulighed for at bremse op. Han vurderede at belysningen var gunstig og i forhold til farten, den 72-årige kørte, burde flugtbilisten kunne få øje på den 22-årige i god nok tid til at bremse op eller afvige.

Anklageren mente, at straffen skulle bestå af en bøde, en frakendelse af kørekortet i halvandet år og ikke mindre end tre måneders fængsel. Forsvaret mente, at hans klients alder gjorde, at han ikke burde få en ubetinget fængselsdom.

Troede det var et dådyr

Ulykken fandt sted den 7. oktober sidste år, hvor den 72-årige altså kørte den 22-årige værnepligtige ned i et fodgængerfelt ved Flyvestation Karup. Den 22-årige døde på stedet, og bilisten stoppede ikke bilen, for at tjekke vedkommende.

Den værnepligtige blev slynget op i luften og fløj 25 meter hen ad vejen.

Flaget var på halvt uden for Flyvestation Karup i dagene efter ulykken sidste år.
Flaget var på halvt uden for Flyvestation Karup i dagene efter ulykken sidste år.
Foto: Charlotte Hansen, TV MIDTVEST

Det gik op for den 72-årige et par dage senere, at han havde påkørt den 22-årige, da han læste om ulykken på tekst-tv, men han meldte sig ikke alligevel.

Politiet gik i gang med en eftersøgning og fandt frem til flugtbilisten en uge efter ulykken med hjælp fra overvågningskameraerne ved flyvestationen. Han forklarede sig med, at han troede, han havde kørt en dådyr ned, og af den grund stoppede han ikke bilen.

Han blev sigtet for flere overtrædelser af færdselsloven blandt andet paragraf 241, som er uagtsomt manddrab. Derudover var han også tiltalt for overtrædelse af paragraf 253,  fordi han kørte fra stedet uden at underrette politiet eller tilse den nu afdøde 22-årig og yde den fornødne hjælp.

 


Læs flere artikler fra Vesthimmerland eller i kategorien Sundhed.