67-årig uden computer: Kan ikke aflevere sin selvangivelse

Computere er det rene volapyk for hobbylandmand fra Hvam - alligevel kan han ikke slippe for at aflevere sin selvangivelse elektronisk.

67-årige Ove Pedersen fra Hvam ved Aalestrup har et problem.

Han har ingen computer, og det betyder, at han ikke kan få lov til at aflevere sin selvangivelse. Det skal nemlig ske digitalt, har han fået at vide.

- Men det hjælper ikke noget, for jeg kan jo ikke gøre det. Computere er det rene volapyk for mig, siger han.

Problemet for den 67-årige pensionist er, at han driver et lille hobbylandbrug med svin. Sidste år leverede han 65 svin til slagtning hos Danish Crown. Derfor er han registreret som erhvervsdrivende, og Folketinget har bestemt, at erhvervsdrivende skal indberette deres skat digitalt - det kan de modsat almindelige borgere ikke fritages for.

Ove Pedersen har hele livet klaret sig ved at skrive i hånden.  Selvangivelsen for 2014 udfyldte han også i hånden, men den fik han retur igen med besked om at indsende oplysningerne elektronisk.

- Det er langt ude i Saharas ørken. Det hører ikke hjemme i Danmark. Det hører hjemme i en bananrepublik, siger han.

Ove Pedersen er nu henvist til at få hjælp af en revisor eller andre med forstand på computere og regnskaber. Men det er ikke en rimelig måde at behandle ældre borgere uden computerforstand på, mener han.

 

Se indslag fra nyhederne fredag her.

 

 


Læs flere artikler fra Vesthimmerland eller i kategorien Samfund.