Unge mænd skal redde badehotel

Badehotellet i Vedersø er gået konkurs igen. Men allerede inden nyheden har lagt sig, er tre unge mænd klar til give sig i kast som nye forpagtere.

Badehotellet ved Vedersø Klit har levet en omtumlet tilværelse de seneste ti år. Siden hotellet gik konkurs i 2007 har skiftende ejere og forpagtere forsøgt at få det op at stå igen, men alle er endt med at kaste håndklædet i ringen. Senest i torsdags, hvor et svensk par måtte kapitulere efter under et år som forpagtere. 

quoteHvis ikke vi kan puste liv i det her, så er der ikke nogen, der kan.

Daniel Daustrand, forpagter, Vedersø Klit Badehotel

Nu har tre unge fyre fra Aarhus sagt ja til at give hotellet endnu en chance. De håber, at de kan knække nedturen og gøre badehotellet til en succes, og succesen kommer ikke uden hårdt arbejde. 

- De fire timer der har været i døgnet til at prøve at falde i søvn, de er gået med at prøve at falde i søvn. Der ligger et kæmpe stykke arbejde foran os, konstaterer en af de nye forpagtere Daniel Daustrand Laustsen. 

- Vi har altid gerne ville være selvstændige, og så bød muligheden sig herude. Vi har alle en stor forkærlighed for området, så at kunne kombinere det med livet som selvstændig er lidt en drøm, der er gået i opfyldelse, siger han med et stort men træt smil. 

Hårdt arbejde - men tror på fremtiden

Siden han og hans to forretningspartnere i torsdags overtog nøglerne til Vedersø Klit Hotel, har der været mange ting, der skulle ordnes. For eksempel er pillefyret lige gået i stykker.

- Allerførst har vi haft travlt med at tage os af de gæster, der var i ordrebogen allerede. Og ellers er hele døgnet gået med at danne os et overblik og finde ud af en prioriteret arbejdsliste, siger Daniel Daustrand, der altså nu er forpagter af et badehotel sammen med vennerne Nick og Oliver Mogensen.

Drengene kender hinanden fra Aarhus, hvor de blandt andet har været med til at starte Aarhus Street Food op, og de har også store ambitioner for badehotellet i Vedersø.

- Hvis ikke vi kan puste liv i det her, så er der ikke nogen der kan, fastslår Daniel Daustrand. 

Badehotellet fik i 2016 en støtteforening, hvor 135 naboer til hotellet er medlemmer. De betaler hvert år et tilskud på 2.000 kroner for at holde hotellet kørende.