Vestjyske ulve skal overvåges med gps

Forskerne håber at kunne udstyre mindst to ulve med gps-halsbånd.

Forskerne mangler viden om det nye rovdyr i den danske natur, og derfor skal flere vestjyske ulve nu udstyres med et gps-halsbånd, så man kan overvåge deres færden. Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer

Bag forskningsprojektet stå seniorforsker Peter Sunde fra Aarhus Universitet. Han siger til dagbladet, at succeskriteriet er at udstyre mindst to ulve med gps, men der er alligevel bestilt seks halsbånd.

Tema

Ulven er tilbage

Det er planen, at ulvene skal fanges i området ved Stråsø Plantage syd for Holstebro. 

- Vi vil bruge avancerede boksfælder, hvor der går en alarm, så snart der går et dyr i fælden, siger Peter Sunde til dagbladet.

Valget af Stråsø Plantage er langt fra tilfældigt. Det var nemlig her, det første gang lykkedes at lave levende billeder af danske ulvehvalpe. Optagelserne af en voksen ulv og flere unger blev lavet af jæger Henrik Sahlholdt. Han fortalte dengang til TV MIDTVEST, at der var otte hvalpe.

Ulven var i mange år forsvundet fra den danske natur. I 1813 blev den sidste ulv skudt ved Estvadgård sydvest for Skive, men i 2012  dukkede den så op igen. I november blev en stærkt afmagret ulv fundet død i Hanstholm Vildtreservat. Det viste sig senere, at den var indvandret fra Tyskland.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Natur.