Ulvens Venner samler underskrifter

Jægere og landmænd har ikke patent på holdninger til ulven, siger initiativtageren til en ny hjemmeside, der støtter ulven.

Ulven har mange modstandere i den offentlige debat - men nu har dens venner meldt sig på banen med et modtræk.

www.ulvensvenner.dk er navnet på en ny hjemmeside, der vil samle underskrifter ind til fordel for det nye rovdyr i den danske natur - som et direkte modsvar til hjemmesiden www.ulvefrit.dk.

- Det er let at hoppe med på nej-vognen. Modstanderne har fyldt meget i debatten, men vi er altså også nogle helt almindelige mennesker, der synes, at vi skal prøve at rumme ulven i den danske natur, siger manden bag hjemmesiden, Jesper Normann-Riis fra Ikast til tvmidtvest.dk.

Ønsker saglig debat

På hjemmesiden skriver han, at han ønsker en mere saglig debat om fritlevende ulve - og at jægere og landmænd ikke har patent på holdninger til ulven.

- Vi er klar over, at det ikke nødvendigvis er lige problemfrit. Ulve må ikke være til fare for mennesker, og det skal være muligt at nedlægge enkelte individer, hvis der opstår farlige situationer for mennesker. Landmænd skal have økonomisk kompensation, såfremt de mister husdyr til ulve, ligesom der skal offentlig støtte til at hente erfaringer om ulve, for eksempel fra tyske landmænd, står der på ulvensvenner.dk.

Eksternt link: Læs mere om Ulvens Venner

 

Det omdiskuterede rovdyr har nu også fået en støtteside. Bag initiativet står en ulveven fra Ikast.

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Natur.