Ulven var en ulv

Det ulvelignende dyr, som Naturstyrelsen fandt død i Nationalpark Thy er en ulv. Det bekræfter DNA-prøverne nu.

For første gang i 199 år er en ulv med sikkerhed observeret i Danmark. Det skriver Naturstyrelsen i en pressemeddelelse fredag eftermiddag.

DTU har de sidste uger arbejdet med at obducere og vurderer de genetiske prøver. Og nu er det altså sikkert. Samtidig har DTU fundet ud af, at ulven er i familie med de tyske ulve. 

- For den danske natur er det en stor opdagelse. Vi har ikke haft bekræftede observationer af ulve i 199 år, og det er et dyr på toppen af fødekæden, som vi ellers ikke har mange af i vores natur. Det var en enlig strejfer, og den er nu død. Om og hvornår der i givet fald kommer en ny strejfer til Danmark, ved vi ikke, siger kontorchef i Naturstyrelsen, Ole Markussen.

De troede ikke på os

Det hele startede da flere vidner uafhængigt af hinanden havde set et ulvelignende dyr i Nationalpark Thy. Vidner var ikke selv i tvivl, men det var der andre der var. Det er derfor en kærkommen nyhed.

- Jeg er glad for, at det jeg ser, det holder. Det kommer ikke bag på mig med det jeg så, så kunne jeg ikke få det til at ligne en hund, siger Jens Jørgen Pedersen, der er en af de første der spottede ulven.

Troede det var løgn

Mariann Chriel var med til at obducere ulven. Hun var lige så overrasket som alle andre, da hun fik resultatet.

- Jeg tænkte, det er løgn. Det er jo tæt på det usandsynlige, siger hun.

Skelettet fra ulven skal nu overdrages til Statens Naturhistoriske Museum i København.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Natur.