Ulvehvalpe fanget på vildtkamera nær Holstebro

Et vestjysk ulvepar har fået mindst tre hvalpe. Naturstyrelsen oplyser ikke præcist, hvor billederne er taget.

Nu er det dokumenteret: Ulven yngler i Danmark.

Tre ulvehvalpe er blevet fanget på et vildtkamera, som Naturstyrelsen har stillet op i et naturområde syd for Holstebro.

Miljøstyrelsen har tidligere registreret et ulvepar i området, og styrelsen mener, at det efter al sandsynlighed er det par, som nu har fået hvalpe.

- Det område, hvor ulven nu yngler, er et stort sammenhængende statslig naturområde, der er forholdsvis uforstyrret. Ligesom vi beskytter andre fredede dyr, vil vi også tage hensyn til ulvehvalpene. Derfor melder vi ikke ud præcist, hvor billederne er taget, siger skovrider Thomas Borup Svendsen fra Naturstyrelsen Vestjylland i en pressemeddelelse.

Naturstyrelsen hørte for et par uger siden forlydender om, der var ulvehvalpe i det pågældende område, og i weekenden fangede et vildtkamera så de tre hvalpe. Lupus Instituttet, der overvåger ulvene i Tyskland, har verificeret billederne.

Anette Samuelsen, der er fungerende kontorchef i Miljøstyrelsen, siger at danskerne ikke behøver at være bange for ulven - heller ikke selv om der nu er dokumenteret hvalpe.

- Det gør det hverken mere eller mindre problematisk. Derfor gælder den forvaltningsplan for ulv, som blev vedtaget i 2014, stadig, siger hun. 

Kort om ulven i Danmark

 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Natur.