Ulvedrab: Her er obduktionsrapporten

Den dræbte ulv er blevet obduceret og er nu sendt videre til Tyskland for at blive analyseret yderligere.

Foto: TV 2

Ulven, som blev skudt d. 16. april, var en hunulv på 32 kg, og den døde af et enkelt skud. Det viser den foreløbige obduktionsrapport, som DTU Veterinærinstitut har lavet for Miljøstyrelsen.

Den døde ulv var en ikke drægtig tæve, som havde en total længde på 146 centimeter med en 40 centimeter lang hale.

Instituttet har nu sendt biologisk materiale fra ulven videre til analyse i Tyskland, hvor de først og fremmest skal bekræfte, at det er en ulv. Derudover skal det fastslås, om den, formodede ulv, er moderdyret eller en af hvalpene fra det kuld, som holder til i nærheden Ulfborg.

Svarene fra Tyskland forventes at komme i begyndelsen af maj.

Obduktionsrapport af ulven

Sektionsrapport, foreløbig. DTU-VET j. nr. 2018-5795.

Ulv, en ikke drægtig tæve, vægt 31,9 kg, totallængde 146 cm, hale 40 cm. Ulven fandtes skudt én gang, indgangshul, 0,6 cm, i venstre side mellem sidste og næstsidste ribben ca 7cm under ryghvirvlerne med blødning i underhud og muskellagene.

Udgangshul i højre side mellem tredje sidste og næstsidste ribben i samme afstand fra ryghvirvlerne som indgangshullet. Selve udgangshullet målets til 4 cm i diameter med blødning i underhud og muskellagene. Ved gennemboring af kroppen havde trykbølgen fra projektilet iturevet højre leverlap, forreste pol af højre nyre, rumperet mellemgulvet og iturevet bageste del af højre lunge, samt gennembrudt tarmkrøset.

I både bryst- og bughule fandtes mere end 1 dl friskt blod mellem organerne. Umiddelbart blev der ikke fundet større fragmenter af projektilet i kroppen.

Læsionerne er af et sådant omfang, at ulven formodes at være død momentant. 

Kilde: mst.dk