Ulve rykker tættere på

I løbet af maj måned er der blevet set ulve intet mindre end tre gange i landsdelen. TVMIDTVEST giver dig et overblik over månedens mange ulvebesøg.

I løbet af den seneste måned har TVMIDTVEST modtaget flere billeder og film af ulve i landsdelen. I dag har vi her på redaktionen  modtaget film og billeder fra Frederik Bertelsen, der i søndags var på jagt og i den forbindelse mødte ulven.

TV MIDTVEST giver dig her et overblik over den seneste måneds ulvebesøg:

Karup: Søndag d. 23. maj.

31-årige Frederik Bertelsen var på jagt søndag aften vest for flyvepladsen ved Karup nær Grove. Her fik han klokken 21.30 pludselig øje på en ulv fra sin udkigspost i et jagttårn.

-Den går derude i cirka ti minutter. Da jagten er forbi, går jeg ned ad stien, og så kommer den hen mod mig. Den var hundrede meter fra mig, og jeg stod bare helt stille, fortæller han.

-Den var noget større, end jeg havde regnet med. Jeg vurderer den til at være en stor schæferhund og noget større end en ræv, forklarer Frederik Berthelsen, der kommer fra Mejdal og til daglig arbejder som politibetjent.

Mødet med det ellers så sky dyr er ikke noget Frederik Bertelsen glemmer foreløbigt.

 
 

Det var en unik jagtoplevelse, et fantastisk syn, og så giver det nok god mening, hvorfor der ikke er så mange rådyr.

Frederik Bertelsen har siden mødet skrevet til miljøministeriet, så de kan bruge hans oplysninger i deres optælling af ulve set i Danmark.

Ikast: Fredag d. 20. maj.

Kristian Randrup Dürr Jensen på 19 år fik en uventet gæst, da han i fredags var på bukkejagt i et skovområde nordvest for Munklinde ved Ikast.

-Jeg er på vej på jagt halvanden time før solnedgang, og så ser jeg to rådyr, som opfører sig mærkeligt. Så kommer den så løbende.

 

 

Det var intet mindre end en ulv, der kom løbende i mod den unge jæger, der straks begyndte at filme.

- Det første jeg tænkte var, at det skal jeg have på film, så min far vil tro på mig. Jeg filmer så igennem min håndkikket, men så kommer den så direkte op mod mig.

Og selvom Kristian Randrup Dürr Jensen gerne ville have gode billeder af den sjældne gæst, er der dog en grænse.

- På et tidspunkt er den 50 meter fra mig, men der råber jeg efter den. Der synes jeg lige, den var tæt nok på. Den skulle ikke tættere på, fortæller Kristian Randrup Dürr Jensen, der til dagligt arbejder i SL Vildt.

Det var da heller ikke en hel lille sag, som luskede rundt i skoveområdet.

- Den var meget stor. Nu har jeg en labradorhund her hjemme og den er faktisk halv størrelse, fortæller han.

 
 
Foto: Kristian Randrup Dürr

 

Se hele indslaget med Kristian Randrup Dürr Jensen og hans oplevelse her.

 

Aulum: Fredag d. 6. maj.

Fredag morgen den 6. maj var de to fritidsornitologer Ole Christian Olesen og Carl Skovbjerg Johnsen på Ovstrup Hede ved Ørre for at kigge på fugle. Det var dog ikke små fugle, der fangede deres opmærksomhed.

- Vi ser, at en flok krondyr er meget opmærksomme på et eller andet, og da vi vender kikkerten i samme retning, ser vi et dådyr. Det tror vi i hvert fald i fem sekunder, men så bliver vi klar over, at det er en ulv, fortæller Ole Christian Olesen.

 

Først var ulven så langt væk, at de næsten ikke kunne se den, men langsomt begyndte den at løbe direkte imod de to mænd fra Aulum.

- Der var jo ikke andet at gøre end bare at knipse løs med kameraet. Det var simpelthen så fantastisk (…) Lyset og vinden var perfekt, og den bemærkede os overhovedet ikke. Det var en fantastisk oplevelse af et fantastisk dyr, siger Ole Christian Olesen.

 

 
 
Foto: Carl Skovbjerg Johnsen

 

Da ulven gik forbi dem, var de helt stille, og det eneste, de kunne høre, var lyden fra kameraet, fortæller de begejstret.

- Vi kan næsten ikke tro, at det er sandt, men billederne viser os, at vi ikke bare har drømt. Det kunne jo være spændende, hvis den kom igen, men det gør den nok ikke, siger Ole Christian Olesen. 

 
 
Foto: Carl Skovbjerg Johnsen

 

 
 
Foto: Carl Skovbjerg Johnsen

 

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Natur.