Svensk jæger frikendt for at skyde ulv

En svensk mand er blevet frikendt for at skyde en ulv i Sverige. Jægeren forklarede, at han skød i selvforsvar.

En 75-årig svensk mand er tirsdag blevet frikendt for at skyde en Ulv i Södertälje sydvest for Stockholm. 

I 2015 skete en række ulveangreb mod tamme dyr i området, og det fik de svenske myndigheder til fra august til 11. september 2015 at tillade at skyde ulve i området. 

Da jagtperioden udløb var ingen ulve blevet skudt, men 18 dage efter skød den 75-årige mand en ulv tæt på sit hjem, og blev herefter tiltalt for groft brud på jagtbestemmelserne.

Det var her i Södertälje i Sverige, at jægeren tilbage i 2015 skød en ulv nær sit hjem.
Det var her i Södertälje i Sverige, at jægeren tilbage i 2015 skød en ulv nær sit hjem.
Foto: Google Maps

Manden forklarede, at han skød ulven, fordi det var tydeligt, at den var ved at indlede et angreb på en af hans hunde. Manden mente også, at han havde forsøgt at skræmme ulven væk først ved blandt andet at afgive et varselsskud. 

Retten mente ikke, at hans forklaring kunne modbevises, og at det kunne bevises, at manden bevidst havde bedrevet ulovlig jagt på ulve uden for den tilladte periode.

En udredning af episoden og opduktion af ulven viste heller ikke tegn på, at hændelsesforløbet, som manden beskrev det i retten, ikke skulle være sandt. 

Ulven har været fredet i hele EU siden 1992. 

40 borgere fra Idom-Råsted har lavet en rapport, der beskriver deres bekymringer og ønsker til myndighederne omkring regulering.

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Natur.