Storålam: Nu går ulven også efter moderfårene

Fårehyrde Peter Helén mener, at en eller flere ulve har specialiseret sig i at hoppe over det såkaldt ulvesikrede hegn.

Firmaet Storålam fra Idom ved Holstebro har siden juli mistet omkring 30 lam fra en indhegning på Vind Hede. Og nu er moderfårene også begyndt at forsvinde. 

Fårehyrde Peter Helén har i denne uge fundet resterne af fire får, og en optælling viser, at der mangler yderligere et dyr.

Og Helén er ikke i tvivl om, hvem der er synderen.

- Ulven har spist alle lam, men der var 27 får tilbage. Nu er der kun 22. Naturstyrelsen har undersøgt kadaverne, der har ligget i nogle dage, og derfor ikke kan undersøges for dna-spor. Tre af dem havde andre dyr også spist af, men en af dem kunne undersøges for bidemærker i halsen. Og Naturstyrelsens vildtkonsulent mener, at det ligner noget, vi har set tidligere, siger han i en pressemeddelelse.

De dræbte dyr gik i en såkaldt ulvesikker indhegning, hvor der er sat strøm til hegnet. Peter Helén har sammen med Naturstyrelsen gennemgået hegnet og konstaterer, at en ulv ikke kan kravle under. Han er derfor overbevist om, at en eller flere ulve har specialiseret sig i at hoppe over hegnet.

De 22 moderfår, der er tilbage, er nu blevet flyttet til en anden fold.

Naturstyrelsen oplyser i en skriftlig kommentar til TV MIDTVEST, at styrelsens vildtkonsulent ikke havde mulighed for at konkludere, hvilket dyr, der havde dræbt de pågældende får, da de døde dyr havde ligget ude i mange døgn.

Det var blandt andet dette syn, der mødte fårehyrden hos Storålam.
Det var blandt andet dette syn, der mødte fårehyrden hos Storålam.
Foto: Privat
Tema

Ulven er tilbage


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Natur.