Sigtet for ulvedrab nægter at tale med politiet

Politiet beslaglagde 66-årigs bil og skydevåben, som nu skal undersøges nærmere.

Foto: Arkiv

Den 66-årige mand, som Midt- og Vestjyllands Politi sigter for at have skudt og dræbt en ulv cirka 13 kilometer øst for Ulfborg, nægter sig skyldig. Men derudover har han ikke ønsket at bidrage til efterforskningen. 

01:26

Politikommissær Poul Østergaard fortæller her om efterforskningen af sagen.

Luk video

- Han blev foreholdt sigtelsen, som han nægtede, og ville i øvrigt ikke udtale sig, fortæller politikommissær Poul Østergaard.

Politiet kom på sporet af den 66-årige, der bor i lokalområdet, efter at et vidne havde hørt et eller flere skud blive affyret.

- Vidnet havde noteret sig køretøjets registreringsnummer, så det var rimelig enkelt for os at tage kontakt til den registrerede ejer, siger Poul Østergaard.

Politiet ransagede mandens bopæl og beslaglagde hans bil, flere jagtvåben og lidt ammunition. Tekniske undersøgelser skal nu vise, om de beslaglagte ting kan styrke mistanken mod manden - og om våbnene passer med de patronhylstre, der blev fundet på det sted, hvor skuddene blev affyret.

Flere skud affyret

Poul Østergaard fortæller i øvrigt, at der blev afgivet mere end et skud og højst tre. En obduktion skal nu afsløre, hvor mange gange ulven blev ramt.

- Hvad formoder I er årsagen til, at der er blevet skudt mod ulven?

- Vi giver os ikke af med formodninger, men med fakta. Hvis ikke han skudt, må han have en anden forklaring på, hvorfor han eventuelt har befundet sig på gerningsstedet. Han skal afhøres igen efter de tekniske undersøgelser, siger Poul Østergaard.

Den 66-årige er sigtet for overtrædelse af jagtloven. Overtrædelser straffes normalt med en bøde, men der er også mulighed for frihedsstraf ved skærpende omstændigheder. Samtidig kan de dømte også miste retten til at gå på jagt.

 

Læs også Her er den døde ulv: Blev dræbt af et enkelt skud

 

Læs også Ulv skudt ved Ulfborg: En mand anholdt

 

Læs også Lokal jægerformand: Det er dybt beklageligt

 

Læs også Danielsen: Vi bifalder naturligvis ikke nogen form for selvtægt