Politiet ind i ulve-sagen?

Naturfredningsforeningen har bedt politiet undersøge, om der ulovligt er blevet skudt ulve i Danmark, sådan som folkene bag hjemmesiden "ulvefrit.dk" mener at vide.

Danmarks Naturfredningsforening har bedt Midt- og Vestjyllands Politi kigge nærmere på en række udtalelser fra ulvemodstandere. Foreningen mener, at der kan være begået ulovligheder, hvis udtalelserne er sande.

Det sprang Danmarks Naturfredningsforening i ørerne, da en af personerne bag hjemmesiden ulvefrit.dk den 30. maj sagde til TV/MIDT-VEST, at der angiveligt er blevet skudt ulve i Danmark. Det er nemlig ulovligt, påpeger naturfredningsforeningen. Derfor beder foreningen nu politiet undersøge sagen.

Foreningen beder også politiet undersøge, om nogen i givet fald har haft kendskab til en død ulv uden at have informeret Miljøministeriet og overdraget det dødfundne dyr til myndighederne, sådan som man ellers skal.

Det var Jørgen Axelsen, en af personerne bag siden ulvefrit.dk, der til TV/MIDT-VEST fortalte, at han har hørt om, at der er skudt ulve i Danmark. Han er alligevel overrasket over, hvis politiet nu skal undersøge sagen.

- Vi har fået flere henvendelser på ulvefrit.dk, hvor personer giver udtryk for, at der er skudt ulve i Danmark. Men mere ved jeg ikke. Jeg håber dog politiet har noget andet at bruge deres tid på, siger Jørgen Axelsen til TV/MIDT-VEST.

Han fastholder, at det interessante i sagen er, at ulvene er sat ud i naturen og ikke af sig selv har fundet vej op gennem jylland.

Det er endnu uvist, om Midt- og Vestjyllands Politi vil undersøge sagen.

Se indslaget med Jørgen Axelsen fra hjemmesiden ulvefrit.dk her

02:13 Luk video