MF’er om ulven: - Jeg tør ikke lade min søn sove i det fri

Venstres Thomas Danielsen lader gerne sin søn lege på græsset ved sin landejendom ved Holstebro, men han kommer ikke til at overnatte under åben himmel.

- Jeg er sådan set ikke bekymret over, at han render rundt og leger rundt om vores ejendom, men da jeg var barn, sov jeg under åben himmel oppe i skoven ved bakkerne med mine søskende, og det kommer min søn helt sikkert ikke til, siger Thomas Danielsen, Venstre.

Thomas Danielsen, Venstre, bor på en landejendom lidt udenfor Holstebro - klods op ad ulveland. Da han selv var barn, sov han i det fri, men det får hans egne børn under ingen omstændigheder lov til.

Jeg skal ikke have mine børn til at være forsøgsdyr.

Thomas Danielsen

- Vi har set ulven i området flere gange nu, og jeg skal ikke have en lille dreng til at sove i græsset i den vished, at det sjældent sker, at den angriber mennesker. Heldigvis er der ikke mange eksempler på, at ulven har slået mennesker ihjel, men jeg skal ikke have mine børn til at være forsøgsdyr, siger Thomas Danielsen, jagtpolitisk ordfører, Venstre. 

00:52

Thomas Danielsen mener, det er på tide at regulere ulvebestanden.

Luk video

Ulven bør skydes

Thomas Danielsen mener, at ulvebestanden i Danmark skal reguleres. Og det skal være lettere for danskerne at få lov til at skyde ulven.

Det er kun rettidig omhu at finde riflen frem og begynde at regulere.

Thomas Danielsen

- Jeg tror, vi i løbet af de næste par år vil se, at ulven vil udbrede sig væsentligt mere, med de kobler vi har set allerede nu, og den fremfærd den har. Så det er kun rettidig omhu at finde riflen frem og begynde at regulere, siger Thomas Danielsen.

Thomas Danielsen vil gerne have hjælp fra de danske jægere til at regulere rovdyret.

- Jeg mener, at hvis vi absolut skal have ulven i Danmark, og vi skal huske på, at den er ikke en truet art i Europa, så skal vi have holdt den nede på et meget lavt niveau, siger Venstres jagtpolitiske ordfører.

28:17

Her kan du se hele debatten om ulven. Gæster i Krydsfelt-studiet er denne gang to folketingspolitikere, Karina Due og Thomas Danielsen, og to naturfolk, Egon Østergaard og Ib Nord Nielsen.

Luk video

Læs også Avisredaktør: - Ulvedebatten er oppisket og tosset