Her er ministerens udspil: Lettere at skyde problemulve

Det skal være lettere at regulere ulve, der volder problemer, mener miljø- og fødevareministeren.

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) vil gøre det lettere at skyde de ulve, der skaber problemer for mennesker og husdyr.

Ministeren er klar med en ny definition af, hvornår en ulv kan betegnes som problemulv og dermed kan skydes.

Det kan for eksempel være en ulv, der gentagne gange nærmer sig mennesker eller har specialiseret sig i at angribe husdyr.

Miljø- og fødevareministeren vil gøre det lettere at skyde de ulve, der skaber problemer.

- For mig er det vigtigt, at vi hjælper de mennesker, der har haft ulven tæt inde på livet og har oplevet angreb på husdyr. Det har været for svært at finde ud af, hvornår en ulv udgør et problem, så den må skydes. Og reglerne for at få en tilladelse til at skyde en problemulv har været for snævre. Det retter vi nu op på, så der i fremtiden bliver flere situationer, hvor der kan gives tilladelse til at skyde problemulve, siger han i en pressemeddelelse.

Ministeren understreger, at det altid er Miljøstyrelsen, der afgør, om en ulv kan betegnes som problemulv. Samtidig vil Naturstyrelsen oprette en ulvehotline, så dyreholdere fra 1. juli kan få hurtig hjælp, hvis der er mistanke om et ulveangreb.

- For Venstre er det afgørende, at vi får strammet op på reglerne, så flere ulve kan skydes, når de har en adfærd, der er problematisk over for mennesker eller husdyr. Det får vi med den nye definition på en problemulv, siger han.

Ministerens nye definition af en problemulv

    
 

Tema

Ulven er tilbage