"Han skød den kraftedeme" - video viser ulvedrabet

Ulvedrabet den 16. april blev fanget på video. DR er kommet i besiddelse af optagelserne.

Den unge hunulv blev skudt på en mark øst for Ulfborg den 16. april. Nu er DR kommet i besiddelse af optagelser, der viser drabet. Foto: TV 2

Der har længe verseret rygter om, at der fandtes videooptagelser af ulvedrabet ved Ulfborg. 

07:47

En hunulv er blevet dræbt af skud på en mark ved Ulfborg

Luk video

Og nu er DR kommet i besiddelse af en video, der viser, hvad man må formode er nedskydningen af en ung hunulv på marken ved Troldtoftvej cirka 13 kilometer øst for Ulfborg mandag den 16. april. Se videoen HER

Her blev en ung hunulv dræbt af skud affyret af en 66-årig, lokal mand. Han blev siden anholdt, men nægter sig skyldig i at have skudt det fredede dyr. 

02:41 Luk video

Et vidne - formodentlig den eller de, der står bag optagelserne af ulvedrabet - så gerningsmanden komme kørende i bil, standse op og affyre et skud - imens han sad i bilen, inden han kørte væk fra stedet igen. Og kort efter blev hunulven altså fundet dræbt på marken.

Vidner har forklaret politiet, at der blev affyret i alt tre skud fra bilen. Obduktionen og videoen viser, at ulven blev ramt af et skud. Det ene, dødelige skud ramte ulvens nyre, lever og tarme. 

"Han skød den kraftedeme"

Videoen, som DR er kommet i besiddelse af, viser en ulv på marken. Den står først stille og kigger på en kørende traktor, men ser så ud til at løbe væk fra den, inden den bliver dræbt af skud affyret fra en holdende bil. 

"Han skød den krafteddeme," lyder reaktionen fra en person, der enten optager videoen eller står i nærheden af den, der filmer.  

Læs også Ulvedrab: Her er obduktionsrapporten

Politiet har længe gerne ville have fingre i optagelserne til brug i den videre efterforskning, men her til aften har Midt- og Vestjyllands Politi ingen kommentarer til de optagelser, som DR altså nu er kommet i besiddelse af. 

Den 66-årige mand er fortsat sigtet i sagen. 

04:11

En hunulv er blevet dræbt af skud på en mark ved Ulfborg

Luk video