"Guten Tag" til ulven

De tyske ulve vil brede sig til Danmark. Professor efterlyser forvaltningsplan for ulven.

Naturstyrelsen bør udarbejde en plan for, hvordan man vil forvalte ulven i Danmark, siger Jens-Christian Svenning, der er professor ved Aarhus Universitet og specialist i store vilde pattedyr, til NORDJYSKE Stiftstidende.

Ulv ved Ringkøbing

I juledagene blev der fotograferet en ulv nær Ringkøbing, og dermed har der i de seneste måneder været to ulve i Jylland. Det er næppe en tilfældighed, men et tegn på, at den tyske ulvebestand vil brede sig til Danmark.

- Man kan se i andre lande, at de naturlige øko-systemer fungerer bedre, når der er vilde ulve og dermed en naturlig predation i naturen, påpeger professoren.

Spiser får og rådyr

Men ulven vil også give problemer. I en tysk fødeundersøgelse fandt man frem til, at rådyr udgjorde hovedparten af ulvens føde, men én procent af føden var tamdyr - nemlig får.

- En procent lyder måske ikke af meget, men det er ikke det samme som ingenting. Når vi gennem EU som samfund har sagt, at vi vil acceptere vilde ulve i naturen, vil det i mine øjne også være rimeligt, at vi i fællesskab bærer byrderne og betaler erstatning til fåreavlere, hvis deres får bliver dræbt, siger Jens-Christian Svenning.

Som en del af en kommende forvaltningsplan bør man også udarbejde en udførlig informationsplan, der oplyser om ulven, tilføjer han.

/ritzau

 

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Natur.