Fem reaktioner fra Lundes ulvestormøde: ’Angriber den mine dyr, så skyder jeg den’

Stressede dyr, naturen og lysten til at skyde ulven var nogle af de ting, der blev taget op, da miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen mandag inviterede til ulvedebat.

Langt over 100 midt- og vestjyder var mødt op til ulvedebat i Medietanken i Holstebro. Foto: Mass Lisby, TV MIDTVEST

Læs også Minut for minut: Sådan forløb Esben Lundes ulvestormøde

Der blev debatteret livligt i Medietanken i Holstebro, da miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen mandag eftermiddag havde inviteret til borgermøde om ulve.

Mere end hundrede midt- og vestjyder var mødt op for at diskutere de bekymringer, rovdyret giver her i landsdelen, og det var faktisk mange flere, end der kunne være i salen. Derfor måtte mange tilhørere følge med på en skærm ude i Medietankens foyer.

Meningerne om ulvens tilbagevenden til den danske natur var lige så mange som de fremmødte. TV MIDTVEST har samlet fem reaktioner fra stormødet herunder.

I bunden af artiklen kan du se hele borgermødet.

Holger: - Angriber den mine dyr, så skyder jeg den

- Jeg har oplevet to ulveangreb. Muligvis tre. Det er ikke så galt for de dyr, der er blevet taget. Det er faktisk værre for den besætning, jeg har tilbage.

- Jeg står med en flok køer, som er uhyggeligt stressede. Så snart der kommer nogen ind i staldene, så er der uro. Sådan har det aldrig været før.

- Behandlingen af sagerne er alt for langsom. Jeg kan ikke vente på, at jeg skal have lov til at skyde en ulv af ministeriet. Hvis den angriber mine dyr, så går jeg altså ud og skyder den. 

Eva Kjær: - Ærgerligt for naturen

- Jeg har gået rigtig mange timer i naturen. Jeg kan fornemme, at rådyrene er stressede. Førhen kunne jeg komme helt tæt på dem. Det kan man ikke mere. De løber så snart, de ser os fra flere hundrede meters afstand.

- Jeg synes, det er ærgerligt, at naturen bliver sådan et sted. For mig er naturen et sted, hvor man går og slapper af og finder fred. Det kan man ikke mere.

Lars Stærk Madsen, har studeret ulven i 20 år: - Ulven er ikke farlig

- Ulven er ikke farlig for mennesker. Nu blev det nævnt før her på mødet, at ulven ikke er sky. De er ekstremt sky. Ulve er sky, og de bliver ikke mindre sky.

- Ulve holder egentlig ikke særlig meget af får. Den måde de her får i Danmark er blevet taget på minder ikke ulveangreb. De har en helt særlig måde at tage deres bytte på.

- Jeg synes, man skal glemme alle de her skræmmekampagner.

Knud: - Ulvens tilstedeværelse gør noget ved mig

- Jeg har hørt, Ulven er sky. Men det er ikke tilfældet. Det gør noget ved mennesker, og det gør noget ved mig, når en ulv render tæt på mig og mine kolleger på en arbejdsplads i 20 minutter.

- Når den lige pludselig kommer ind i din komfortzone, så gør det noget ved dig. Tør vi gå en tur i skoven? Tør vi sende spejdere ud på lejrtur? Det er sådan noget, vi skal til at tænke over.

Kirsten: - Jeg tør ikke lukke mine hunde ud

- Jeg opfatter det som ren terror. Jeg tør ikke lukke min hunde ud. Jeg forstår ikke, at vi kan have det på den måde i et civiliseret land. Jeg frygter ikke for mig selv, jeg frygter for mine dyr.

- Ulvens tilstedeværelse ødelægger hver eneste aften.
01:10:53

Se hele ulvestormødet her

Luk video