Ekspert om ulve-video: Ingen grund til bekymring

Der er ingen grund til bekymring, selvom ulven sommetider bevæger sig tæt ind på beboelser, lyder det fra en seniorforsker fra Naturhistorisk Museum.

Efter en ung jæger i fredags spottede og filmede en strejfende ulv nær Ikast, har de omkringliggende beboere udtrykt utryghed ved, at ulven er kom tæt på. Men står det til seniorforsker Thomas Secher Naturhistorisk Museum, Aarhus, er der ingen grund til bekymring.

- Det mest bemærkelsværdige i videoen er, at ulven forsvinder med det samme, så snart jægeren råber den an. Det beviser igen, hvor sky ulven er over for mennesket. For mig at se ligner det en ung ulv på strejf gennem landet, som på sin vej er blevet drevet på ukendt terræn. Selvom den måske var tæt på beboelser, er det ikke noget, man kan sige, er blevet en tendens, siger Thomas Secher Jensen.

Der er på det seneste kommet flere og flere videoer og fotografier af ulve frem i diverse medier, men selvom de mange optagelser tyder på, at ulven formerer sig, er virkeligheden er helt anden.

- Der er ikke sket en stigning i indrapporteringer hos os på trods af de mange billeder og videoer, der er kommet frem på det seneste. Jeg kan ikke svare på, om der er kommet flere eller færre ulve til, men jeg fortælle, at jeg forventer, at der i løbet af de kommende år vil komme flere ulve i Danmark, fordi bestanden i Tyskland fortsat er stigende, siger Thomas Sehcer Jensen.

Naturhistorisk Museum oplever et fald i antallet af indberetninger om mistanke om ulv.

 


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Natur.