Dropper dusør for ulv

Statens Naturhistoriske Museum har valgt at trække ulvedusøren på 5.000 kroner tilbage.

Kritikken er haglet ned over museet siden det i denne uge udlovede en dusør til den, der kunne tage levende billeder af en mulig ulv i Nationalpark Thy.

Kritik i sociale medier

TV/MIDT-VESTs Facebookside er et af de steder, hvor folk har givet udtryk for deres utilfredshed.En bruger skriver om dusøren:

 - Det finder jeg usmageligt! Naturhistorisk Museum opfordrer med andre ord, folk til at "jage" dette dyr med deres kameraer!?

En anden bruger:

- Det tangerer sgu dyremishandling. Opfordringen til at skaffe billeder af dyret burde være forbeholdt folk der har en særlig viden/ interesse i dette, ikke en invitation til hele befolkningen, ikke mindst af hensyn til ulven. Vor Herre bevares!

Slår hårdt ned på overtrædelser

Vildtkonsulent Tommy Hansen fra Naturstyrelsen Thy har heller ikke været begejstret for dusøren:

 - Jeg er ked af dusøren, for det kan godt få folk til at bryde reglerne, der gælder i det her område (Nationalpark Thy). Vi vil slå  meget hårdt ned på det, hvis der er nogle, der bryder de her regler, sagde han torsdag til TV/MIDT-VEST.

Kritik taget til efterretning

Museet i København har taget kritikken til sig og har derfor valgt at droppe pengepræmien.

 - Det har aldrig været vores intention at støde nogen, men vi synes, at det overskygger sagen, så vi har besluttet os for at tilbagetrække præmien, siger museets zoolog Mogens Trolle til politiken.dk.

 


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Natur.