Minister lover mere tryghed i Bording – men de lokale er ikke imponerede

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye vil sætte penge af til mere tryghed i Bording. De lokale står tilbage med blandede følelser.

3:17
En tryghedsgruppe skal være med til at bestemme, hvordan pengene skal bruges, lyder det fra udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye.
Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Christiansborg skal sætte en pose penge af til at løse udfordringerne i Bording. Sådan lyder udmeldingen fra udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) efter hans besøg i Bording tidligere i dag.

Her skulle han følge op på den utryghed, som naboerne til Udrejsecenter Kærshovedgård lever med dagligt.

Til en start skal der oprettes en såkaldt tryghedsgruppe i byen, hvor lokale erhvervsdrivende, folk fra kommunen og frivillige fra Udrejsecenter Kærshovedgård sidder med.

- Mit forslag er, at vi afsætter en pose penge, men ikke udmønter dem fra Christiansborg. Vi skal først gøre det, efter vi har diskuteret det med en lokal tryghedsgruppe, som jeg håber, vi kan etablere i næste måned, forklarer Mattias Tesfaye.

I Bording står borgerne tilbage med blandede følelser efter dagens besøg. 

- Jeg er ikke imponeret over, at det kræver en underskriftindsamling og fire måneder, før vi står her. Men jeg glæder mig til, at der nu kommer til at ske noget, lyder det fra venstres byrådsmedlem Henrik Engdahl.

Lokalt håb for fremtiden

Forud for det planlagte ministerbesøg havde 895 skrevet under på ni krav, som ministeren i dag fik overrakt.

- Nu har ministeren lyttet, og jeg synes også, at han har spillet med i snakken. Det med at det tager afsæt i det lokale, det er positivt. Så må vi se, hvad der kommer ud af det. Men jeg har et håb om, at der ikke gå lige så lang tid, som der har gjort, siger Henrik Engdahl.

Selvom ministeren ikke kunne indfri kravene i dag, så lover han dog, at der vil ske noget.

- Jeg ved godt, at det er en sag der fylder meget. Det har været vigtigt at se, at der fra lokale folk er en konstruktiv tilgang til, hvordan man kan øge trygheden - forslag, som man aldrig ville kunne finde på på Christiansborg, siger Udlændinge- og integrationsministeren og fortsætter: 

- Mens vi andre render rundt og snakker, har der været mennesker, som er naboer til centeret og lagt lokalsamfund til. Uanset hvor de skal placeres, så synes jeg, at alle 179 folketingsmedlemmer skylder de mennesker at få øget trygheden.

Indtil da vil de lokale forsøge at lette arbejdet for ministeren ved at udregne, hvor mange penge der skal til, før kravene kan blive indfriet.

- Vi må nok hellere blive ved med at holde øje med det. Tiltroen til at nogen tænker på Bording er ikke så stor, lyder det fra Henrik Engedahl.