Ny film om maleren Jens Søndergaard

Film om maleren Jens Søndergaard "Farvekraft ad helvede til".
Instruktør Anne Holst Moulvad.

NovaMedia Film har lavet endnu en film.
NovaMedia Film er stiftet af støtteforeningen til TVMV, og har til formål at virke for filmproduktion i Midt- og Vestjylland.

Det er et portræt, fyldt med farvekraft, af en af Danmarks største ekspressionistiske malere. Dokumentarfilmen giver et indblik i en følsom kunstner, på samme tid selvhævdende og sart, ensom og udadvendt. Hans barnlige sjæl levede side om side med en voldsom kunstnerisk udtrykskraft.
Han var en stor del af sit liv sin kone utro, og drak også for meget i perioder. Hans malerier afspejler det hele.  Farverne nærmest vælter ud af lærrederne. Selv kaldte han det ”Farvekraft ad helvede til”. Spilletid 90 min.

Filmen vil kunne ses i flere biografer fra 4. marts 2018 og frem.

* I tilknytning til filmen kan man på kunstmuseet Heart i Herning fra den 28. januar til 19. august 2018 se en udstilling med Jens Søndergaards malerier. Mange af dem ejes af private, og de indgår ligeledes i filmen.
Dele af udstillingen vises i efteråret på Øregaard Museum i Hellerup.

* Musikken i filmen er komponeret af Karsten Fundal og fremført af fløjtenist Janne Thomsen. Det er også et selvstændigt musikværk for solofløjte, hvor lyden af Vesterhavet, klitterne og eftertænksomme mennesker kan høres, men også komponeret med inspiration fra Jens Søndergaards fandenivoldskhed.

Yderligere oplysninger på www.jsfilm.dk