Over 200 breve fundet i skov: Nu er buddet fyret

Et venindepar fandt i onsdags mellem 200 og 250 breve efterladt i en skov i Silkeborg

Flere hundrede breve sendt fra blandt andre Region Midtjylland lå i onsdag og flød i skovbunden i et skovområde nær Tranevej i Silkeborg. To hundeluftere fandt brevene og er rystede over, at det kan ske.

- Min veninde Hanne og jeg gik tur med hver vores hund, da hun fik øje på de mange breve, der lå i et buskads. Jeg samlede omkring 100 af dem sammen og tog med hjem, siger Marianne Agersbæk til TV2 ØSTJYLLAND.

Veninden Hanne Lundbak kontaktede derefter det lokale postbud, som kom og indsamlede alle brevene. I første omgang troede de to kvinder, at brevene kom fra Post Nord, men det er firmaet Bladkompagniet, der har ansvaret.

- Vi undrede os over, at brevene var adresseret til flere forskellige steder i byen. De kom blandt andet fra Region Midtjylland og Louis Nielsen. Breve fra regionen kan jo være ret vigtige, så det er da uhyggeligt, at sådan noget kan ske, siger Marianne Agersbæk.

Bladkompagniet undskylder

Både regionen og Louis Nielsen har forklaret til DR Østjylland, at de finder hele situationen meget uacceptabel. Region Midtjylland oplyser samtidig, at der heldigvis ikke var tale om såkaldte "højrisiko-breve" med personfølsomme data eller meget vigtige budskaber.

Bladkompagniet er i gang med at undersøge sagen, men indtil videre beklager direktøren, Jesper Nielsen, dybt situationen.

- Det er meget, meget beklageligt og fuldstændig uacceptabelt. Og jeg undskylder overfor kunden og de personer, der skulle have modtaget brevene. Vi arbejder efter Postlovgivningen, som er meget klar, når det handler om levering af breve. Alle bude er klar over konsekvensen, hvis de ikke leverer brevene, skriver Jesper Nielsen i en mail til TV2 ØSTJYLLAND.

Derfor har Bladkompagniet da også allerede taget konsekvensen af episoden. 

- Buddet er blevet bortvist. Vi har i netværket 4000 bude, der kører ud med cirka en halv mio. breve hver nat, så der kan ske fejl. Men bortsmidning af breve er på ingen måde et udtryk for vores kvalitetsniveau eller noget, vi vil associeres med, skriver Jesper Nielsen.