Byggeboom i Silkeborg: Nu er kommunen i top-10 over landets største

Kraner, maskiner og håndværkere pryder gadebilledet i Silkeborg. Der er nemlig et sandt byggeboom i gang og det gør borgmesteren stolt.

Foto: Jens Nørgaard Larsen - privat foto - Ritzau Scanpix

I samarbejde med TV2 ØSTJYLLAND

Lejligheder, rækkehuse og parcelhuse. Det skorter ikke på byggeprojekter i Silkeborg Kommune. Både i 2018 og året før blev der sat rekord i for, hvor mange der søgte om byggetilladelse i kommunen. 

- Vi har en stor stigning i antallet af byggeansøgninger, siger Trine Skammelsen, der er chef for planlægning og byggeri i Silkeborg Kommune til TV2 ØSTJYLLAND.

Faktisk så har presset på kommunens byggeri-afdeling været så stort, at afdelingen er blevet udvidet.

 - Vi havde en periode over sommeren 2018 hvor vi havde så meget at lave at det tog 78 dage at sagsbehandle ansøgningerne. Nu har vi sat ekstra hænder på opgaven og er nede på 27 dage igen, lyder det fra planlægningschefen. 

Borgmester Steen Vindum er stolt af udviklingen i Silkeborg Foto: TV 2 Østjylland

Stolt borgmester

Og udviklingen fortsætter. 

- Byggekranerne i Silkeborg er kommet for at blive, lyder det fra en stolt borgmester Steen Vindum (V).

Han glæder sig over de mange nye byggerier og ikke mindst de mange nye borgere, som flytter ind.

Med lidt over 93.000 borgere i kommunen har Silkeborg nemlig sneget sig op i topti over de største kommuner i Danmark, når man ser på indbyggertal. Og det varmer Steen Vindums borgmesterhjerte. 

- Som borgmester bliver jeg en lille smule glad og en lille smule stolt, når jeg ser Silkeborg poppe op blandt de 10 største kommuner i Danmark, siger Steen Vindum (V).

  Foto: TV 2 Østjylland

Tak til motorvejen

Ifølge Danmarks Statistik har Silkeborg Kommune de seneste ti år fået 5000 flere borgere. 

Men hvad er det så, der får folk til at vælge at flytte til Silkeborg?

Borgmester Steen Vindum mener, at en stor del af befolkningstilvæksten skyldes de nye muligheder for hurtigere at komme til og fra byen. 

- Vi har fået en motorvej, som kobler Silkeborg tættere på omverdenen og gør det muligt at nå mange flere arbejdspladser, når man bor her i byen, lyder hans forklaring. 

Natur og vand er blandt hovedårsagerne til, at Silkeborg er en populær by at flytte til. Foto: Mikael Bernstoff

Natur og relationer

Kommunens udviklingschef Gregers Pilgaard er enig, men nævner også skoven, søerne og de dygtige virksomheder i kommunen. 

- Silkeborg kan meget. Vi er mest kendt for vores natur. Vi har også et dynamisk erhvervsliv. Vi har også fået en motorvej og den har sat turbo på vores by, siger udviklingschefen.

- Vi ved, at jobmuligheder er en flyttefaktor og det samme er relationer – altså om man kender folk, der bor det sted man flytter hen til. Måske er man vokset op der, eller måske har man selv boet der. Det er to meget kraftige flyttefaktorer.