15 nye ansatte - nu har Sterilcentralen fået deres personale

Aarhus Universitetshospital har aflyst 250 operationer i denne uge og minimum 80 i den kommende uge, blandt andet fordi de manglede personale til at rengøre operationsudstyr.

Nu er alle medarbejdere fundet til Sterilcentralen på Aarhus Universitetshospital.

Det oplyser hospitalets lægefaglige direktør til TV2 ØSTJYLLAND.

- Nu har vi fået rekrutteret dem, som vi havde allermest mangel på, og vi har ansat ekstra for en sikkerhedsskyld siger Jørgen Schøler Kristensen.

Hospitalet skulle rekruttere 10 medarbejdere og havde samtidig 6 langtidssygemeldte. 

- Der var flere ansøgere end forventet, og vi har lige ansat 15 medarbejdere, tilføjer Jørgen Schøler Kristensen.

Operationer udskudt

Det er blandt mangel på folk i Sterilcentralen, der har gjort, at 250 operationer i denne uge og mindst 80 i næste uge er blevet aflyst. Det har også haft betydning for flere andre hospitaler - blandt andet i Viborg, hvor man måtte træde til for at hjælpe.

Sterilcentralen har på grund af driftsproblemer og personalemangel ikke kunne nå at vaske og sterilisere de instrumenter, som kirugerne skal bruge under operationerne.

Det fortalte hospitalsdirektøren til TV2 ØSTJYLLAND i fredags.

- Det er meget beklageligt. Vi laver dog stadigvæk akutte operationer og kræftoperationer, men de øvrige operationer har vi skåret kraftigt ned på. Det går forholdsvist ud over personer med problemer i bevægelsesapparatet, forklarede Jørgen Schøler Kristensen på daværende tidspunkt. 

Andre hospitaler hjælper fortsat til 

Oplæringen af de nye medarbejdere tager nogle måneder, og derfor tager det tid, før hospitalet er oppe på fuld kapacitet igen.

Indtil da har meget af hospitalets nuværende personale meldt sig til at gøre en ekstra indsats, og samtidig har flere andre hospitaler sagt, at de kan hjælpe. Blandt andet Regionshospitalet Horsens. 

- Vi vil gerne hjælpe, og vi har en dialog om, hvad det er, vi skal hjælpe med, sagde kommunikationschef Mette Vestergaard Rasmussen fra Regionshospitalet Horsens til TV2 ØSTJYLLAND tidligere på ugen. 

De berørte patienter får direkte besked fra sygehuset. Patienter, som ikke har fået besked om aflysning af deres operation, skal møde op til den planlagte operationstid.

Se indslaget fra TV MIDTVEST i mandags: Mangel på personale der kan rengøre operationsudstyr i Skejby får Viborg til at tilbyde hjælp.

 


Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Sundhed.