Skole opruster på håndvaskefronten: Tror manien er kommet for at blive

Skoler i Silkeborg Kommune investerer nu i nye moderne håndvaske frem for midlertidige løsninger i forbindelse med genåbningerne. Man tror nemlig, at håndvaskmanien er kommet for at blive.

For elever i 3.B på Gødvadskolen i Silkeborg er hverdagen blevet en del anderledes, efter skolen atter er blevet åbnet for de mindste.

- Vi kan ikke lege så meget, som vi plejede at kunne. Jeg savner fodbold i frikvarteret, og så kan det også være lidt kedeligt uden drengene, siger Anna Birck fra 3.B på Glødvadskolen, der i forbindelse med coronaindsatsen er opdelt i piger og drenge, til TV2 ØSTJYLLAND.

Mens aktiviteter som leg og fodbold er neddroslet, så bliver der til gengæld vasket hænder til den helt store guldmedalje. På Gødvadskolen har man investeret i en helt ny automatisk håndvask.

Man forudser nemlig ikke, at håndvaskmanien stopper lige foreløbig.

VIDEO: Gødvadskolen opruster på håndvaskefronten, fordi man tror, at håndvaskmanien er kommet for at blive.

Permanente løsninger

I forbindelse med forberedelserne til genåbningen af skolerne valgte Silkeborg Kommune at undersøge behovet for håndvaske. 

Konklusionen blev, at behovet for øget fokus på håndvask nok ville vare i lang tid, og derfor valgte man, at investere i nye, permanente løsninger på de skoler, hvor der var behov for oprustning.

- I stedet for at fare ud og investere i en masse midlertidige løsninger, så trak vi lige vejret en ekstra gang og spurgte skolerne til behovet, efter man havde været i gang et par dage, siger Thomas Lyngvad, ingeniør i Silkeborg Kommunes afdeling for Ejendomme, til TV2 ØSTJYLLAND.

Det viste sig, at kun halvdelen af skolerne havde behov for ekstra håndvaske. Nogle skoler investerede derfor i midlertidige løsninger, men på Gødvadskolen blev løsningen altså mere permanent.

- Vi tror, at det er en bedre løsning på den lange bane, fordi man må antage, at vi ikke kommer til at vaske mindre hænder, end vi gør lige nu, siger Thomas Lyngvad.

Anna Birck og Liva Ren Nordentoft fra 3.B på Gødvadskolen er trætte af den øgede håndvask. Men hvis det kan gøre, at de beskytter sig selv mod virus, så lever de trods alt med det.
Anna Birck og Liva Ren Nordentoft fra 3.B på Gødvadskolen er trætte af den øgede håndvask. Men hvis det kan gøre, at de beskytter sig selv mod virus, så lever de trods alt med det.
Foto: TV 2 Østjylland

- Jeg er bange for, at mine hænder falder af

Anna Birck og Liva Ren Nordentoft fra 3.B håber dog ikke, at resten af deres skoletid bliver fyldt med lige så meget håndvask.

Det kan nemlig være hårdt for hænderne med alt den håndvask.

- Jeg er bange for, at mine hænder snart falder af, så rug de bliver, siger Anna Birck.

Trods det kan de dog godt få øje på fordelene ved de nye håndvaske.

- Det er smart, fordi de starter automatisk, så man behøver ikke at røre ved dem, og så kan man også stå to ved siden af hinanden, siger hun og fortsætter:

- Jeg vil hellere have lidt rug hænder, end jeg vil have corona.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Samfund.