Silkeborg IF har kniven for struben

Søndag eftermiddag spiller Silkeborg IF for overlevelse i landets bedste række, når holdet tager imod SønderjyskE på JYSK Park.

10 point adskiller Silkeborg IF og SønderjyskE, der søndag brager sammen i 3F Superligaen. Med kun fire kampe tilbage og 12 point at spille om har Silkeborg dermed kniven for struben, når søndagens tidlige opgør i Danmarks bedste fodboldrække fløjtes i gang. 

Hvis Silkeborg ikke slår sønderjyderne, kommer den til at stå på 1. Division i næste sæson. 

– Vi går selvfølgelig all in i de to kampe – og det gjorde vi i øvrigt også i dag. I de seneste 7 kampe har vi kun indkasseret et enkelt nederlag, sagde cheftræner Kent Nielsen til klubbens hjemmeside efter 0-0-opgøret i torsdags mod Lyngby. 

De to kampe som Kent Nielsen her hentyder til, er dagens kamp mod SønderjyskE samt næste weekends opgør mod samme modstander.

Selv med to sejre over sønderjyderne er Silkeborg IF dog ikke sikret overlevelse. For at undgå direkte nedrykning fra 3F Superligaen skal Kent Nielsens tropper også vinde over både Lyngby og OB i sæsonens sidste to kampe. 

Kampen spilles kl. 14.00 på JYSK park og kan ses direkte på TV3Max.

Silkeborg IFs kampprogram

Horsens sikrede sig overlevelse 

Mens Silkeborg søndag skal i kamp for overlevelse, sikrede Horsens sig lørdag en sæson mere i landets bedste række. 

'De Gule' spillede uafgjort mod Randers FC, hvilket betyder, at Horsens nu har 13 point ned til Hobro i nedrykningsspillets pulje 2.

Med fire kampe tilbage kan Hobro altså ikke længere hente Horsens.

- Det er jo magisk, at vi gør noget så vanvittigt i en lille klub som vores, sagde Horsens-træner Bo Henriksen til Ritzau. 

- Vi overlever for fjerde år i træk, og det er jo aldrig sket før, og derfor er det en historisk dag for den her fodboldklub, lød det fra Bo Henriksen. 


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Sport.