Se kortet: Her vil mobile testvogne teste sommergæster

Ombyggede ambulancer vil de kommende uger køre rundt i Region Midtjylland og tilbyde gratis corona-test uden tidsbestilling.

Sommerferien i år er for de fleste en del anderledes end sædvanligt. For corona-virus påvirker fortsat, hvad man kan og ikke kan.

Men hvis coronavirus gør dig utryg ved at færdes i det danske sommerland, så tilbyder myndighederne nu endnu nemmere adgang til at blive testet. 

Region Midtjylland åbner nemlig 15 nye mobile teststationer, som kan teste alle voksne danskere over 18 år uden tidsbestilling. 

- Der er en åben booking på alle danskere, så man behøver ikke bestille tid, fortæller Bo Elbæk, der er leder af sundhedsberedskabet i Region Midtjylland.

På sigt er det meningen, at teststationerne også skal kunne teste statsborgere, som er bosat i udlandet, men det er IT-systemerne endnu ikke klar til, og derfor er det foreløbigt kun personer i Danmark over 18 år med CPR-nummer, som kan testes. 

Her ser du samtlige teststationer i Region Midtjylland. De hvide er de stationære corona-testcenter, som du skal bestille tid for at komme til. De gule er mobile teststationer, som kører rundt til forskellige steder. Her behøver du ikke bestille tid.
Her ser du samtlige teststationer i Region Midtjylland. De hvide er de stationære corona-testcenter, som du skal bestille tid for at komme til. De gule er mobile teststationer, som kører rundt til forskellige steder. Her behøver du ikke bestille tid.
Foto: Region Midtjylland

11 faste teststeder i Midt- og Vestjylland

Teststationerne er placeret på steder, hvor regionen og politiet forventer at mange feriegæster vil opholde sig. Det er ambulancer, der er indrettet som mobile teststationer og de vil køre rundt til forskellige steder og derfor kun være på de enkelte steder i bestemte tidsrum. 

Køreplanen er fleksibel og Bo Elbæk regner med, at den løbende vil blive rettet til. 

- Vi samarbejder med politiet og ser på, hvor folk bevæger sig i sommerlandet og hvor der er mange sommergæster, der bor, siger Bo Elbæk. 

Derfor vil køreplanen også løbende blive tilpasset. 

- Jeg forventer at komme til at lave om i køreplanen, lyder det. 

Der findes i forvejen 11 faste testcentre i Region Midtjylland, som de mobile teststationer supplerer. De ligger blandt andet i Lemvig, Holstebro, Skive, Viborg, Ringkøbing og Herning og kræver, at man bestiller tid, før man møder op. 

Ideen med de mobile teststationer er at give myndighederne et billede af, hvordan det står til med smitten i Danmark 

- På den måde vil vi jo kunne finde ud af, om der pludselig er et udbrud af Covid-19 i et ferieområde, forklarer Søren W. Rasmussen lægefaglig enhedschef i Region Sjælland til Ritzau.

Læs mere om sommertestbilerne og hvornår de stopper de forskellige steder her.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.