Patrick er fanget i Vietnam: - Jeg håber virkelig snart at komme hjem

22-årige Patrick Friis fra Silkeborg er lige nu fanget på et hospital i Vietnam, selvom han er testet negativ for COVID-19. Han ved ikke, hvornår han kan komme hjem.

Tirsdag den 24. marts skulle 22-årige Patrick Friis fra Silkeborg have været på et fly fra Ho Chi Minh City i Vietnam til Danmark. Hjem til sin familie og hjem til sikkerhed. Men bare to dage inden afrejse sker det, der absolut ikke må ske.

Patrick bliver fanget i karantæne på et lille værelse på et hospital med tre andre unge mænd. Til trods for, at lægerne har testet ham negativ for COVID-19.

quoteDer går det så op for mig, at jeg nok ikke bliver lukket ud efter et par timer.

Patrick Friis, Silkeborg

Nu ved han ikke, hvornår han kan slippe ud. Måske på lørdag den 28. marts. Men intet er sikkert.

- Vi forsøger at holde humøret op og håber virkelig, at vi kommer ud på lørdag. Hvis ikke vi gør det, tror jeg virkelig ikke, at vi kan holde humøret oppe længere, siger Patrick Friis til TV2 ØSTJYLLAND.

15 minutter på bar var alt, der skulle til

Spoler man tiden lidt tilbage - til lørdag den 14. marts - så er det her, det hele begynder. Patrick Friis får nogle drinks med sine venner, hvorefter de mødes med et par stykker mere på en bar. 

- Vi tog derhen for at sige hej, vi var knap nok inde på baren - og gik hjem til mig igen efter højst 15 til 20 minutter, hvor vi ikke havde bestilt noget, siger Patrick Friis.

Et par dage efter får han at vide, at en af de andre gæster på baren er testet positiv for COVID-19, og derfor skal Patrick Friis arbejde hjemmefra. Han bliver desuden også opfordret til at tage på hospitalet for at blive testet for coronavirus.

- Jeg går med til det, fordi at jeg havde booket en flybillet hjem til Danmark, som jeg skulle have været med tirsdag d. 24. marts, og selvfølgelig ikke kunne rejse, hvis jeg var til risiko for andre, siger han.

Og netop det faktum, at han blot få dage senere skal rejse ud af landet, sørger han for at fortælle, da han bliver rådet til at tage på hospitalet.

- Jeg bliver forsikret om, at det er en test, som tager et par timer. Og er den negativ, ville jeg få lov til at forlade hospitalet igen.

Men sådan skulle det ikke være.

For da han ankommer til hospitalet, bliver han placeret på et lille værelse, hvor han får udleveret ting som tandbørste, håndklæde og toiletpapir.

Forholdene på hospitalet i Vietnam er langt under dansk standard.
Forholdene på hospitalet i Vietnam er langt under dansk standard.
Foto: Patrick Friis/Privatfoto

- Der går det så op for mig, at jeg nok ikke bliver lukket ud efter et par timer, lyder det fra Patrick Friis.

Da han indser, at hospitalspersonalet har påtænkt ham et længere ophold end blot et par timer, kommer hans kammerat til undsætning.

Kammeraten var med Patrick Friis på baren og skal også testes for COVID-19. Det lykkes derfor de to at blive placeret på det samme værelse, hvor de begge bliver testet.

Begge deres resultater er negative. De har ikke COVID-19. Alligevel får de besked på, at de ikke må forlade stedet, før lægerne giver grønt lys. Hospitalsværelset, som de deler med yderligere to mænd, er nu deres hjem.

- Vi spørger dem, hvor længe vi skal være her og får først af vide, at vi skal være her i 14 dage, fra vi kom til hospitalet, siger Patrick Friis.

Heldigvis - hvis man kan tale om held i en sådan situation - finder fyrene efterfølgende ud af, at de blot skal være på hospitalet i 14 dage fra besøget på baren. Altså til og med lørdag den 28. marts.

- Vi er begyndt at vænne os til tilværelsen. Forvirring fylder stadig en god del af hverdagen, vi har en doktor, som kan snakke engelsk. Ellers foregår alle anvisninger på tegnsprog, siger Patrick Friis til TV2 ØSTJYLLAND.

Det betyder, at de forhåbentligt kan slippe ud om tre dage. Og derefter skal Patrick Friis finde et nyt fly. Så han kan komme hjem til sin familie og hjem til sikkerhed.

Sådan ser værelset ud, som Patrick Friis deler med tre andre mænd.
Sådan ser værelset ud, som Patrick Friis deler med tre andre mænd.
Foto: Patrick Friis/Privatfoto