Forslag: Bilerne ud af det centrale Silkeborg

Når man er outdoorshovedstad, må man også gå forrest som grøn by, lyder rationalet.

I fremtiden skal Silkeborg være kendt som cyklernes by. Mange af gaderne i den sydlige men centrale del af byen skal være cykelgader, hvor bilerne ganske vist må køre, men højest med 30 kilometer i timen.

Sådan lyder i hvert fald forslaget fra Cyklistforbundet, som kæmper for at få cykelgaderne til at præge midtbyen. 

quote- Cykelgader vil få Silkeborg til at ligne mere en storby end en middelmådig provinsby

Erik Knudsen

- Der bliver flere og flere biler, større og større trængsel og samtidig er der færre der cykler. Det er fuldstændig modsat den målsætning kommunen og cykelforbundet er enige om: Nemlig at flere skal cykle, siger Bjarne Pedersen, der er formand for Cyklistforbundets afdeling i Silkeborg.

Flere børn på cykel

Lige nu deler cyklisterne de fleste steder vejen med biler, der brummer og oser. Det gælder også på den smalle Skolegade, hvor der også ligger en skole. Gaden er derfor en af dem, som Cyklistforbundet vil have gjort til cykelgade.

- De her gader skal primært indrettes til, at man kan cykle og gå. Bilisterne må godt være her, men de skal være her på cyklisternes og de gåendes betingelser. Så vil det være meget mere sikkert for forældrene at sende deres børn på cykel i skole, lyder det fra Bjarne Pedersen. 

Silkeborg brander sig meget på at være Danmarks outdoorhovedstad og netop derfor bør selve byens midte også være mere grøn, mener han.

- Silkeborg er outdoorhovedstad og vi vil gerne fremstå som en sund og grøn by, og så bliver vi nødt til at have store ambitioner om, hvordan vi indretter vores by grønt og sundt, forklarer han.

Positive borgere

De borgere, TV2 ØSTJYLLAND tilfældigt mødte på gaden i Silkeborg søndag var da også umiddelbart positivt stemt over for ideen om flere cykelgader.

- Cykelgader vil få Silkeborg til at ligne mere en storby end en midde

lmådig provinsby og det vil gøre at vi blomstrer mere og det gode liv for beboerne vil være større. Jeg er mere borger af Silkeborg end jeg er bilist i Silkeborg, siger Erik Knudsen, som TV2 ØSTJYLLAND mødte på gaden i byen i dag

- Jeg synes, det er en god ide. Det er unødvendigt at køre inde i byen. Jeg gør det egentlig kun, fordi muligheden er der, så det ville passe mig fint, hvis der kom cykelgader, siger Frederikke Koch Rieper-Holm, som kom kørende i bil, da TV2 ØSTJYLLAND besøgte det centrale Silkeborg.

- De må gerne udvide antallet af cykelgader. Hvis bare der er parkeringspladser udenom, så går det fint. Det er ikke noget problem, lyder det på samme måde fra John Gram.

 


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Samfund.