Fik stjålet træ for kvart million: Nu vil alle hjælpe kommune

Silkeborg Kommune har fået flere henvendelser fra firmaer med træ på lager, der gerne vil hjælpe ovenpå det enorme trætyveri.

Træet forsvandt for mindre end uge siden.
Træet forsvandt for mindre end uge siden.
Foto: Silkeborg Kommune

Det var et ærgerligt syn, der mødte Silkeborg Kommune tidligere på måneden, da der var blevet stjålet træ for op imod 350.000 kroner.

Men nu er Poul Erik Thystrup fra naturteamet i kommunen en smule mere optimistisk. Der er nemlig kommet flere henvendelser fra private firmaer, som har træ til overs og er villige til at forhandle med kommunen.

- Vi har fået henvendelser fra tre-fire firmaer som et savværk og hegnsfirma, som prøver at finde ud af, hvad de kan levere og til hvilken pris, fortæller Poul Erik Thystrup til TV2 ØSTJYLLAND.

- Det er meget positivt, at der kan komme det ud af det, og folk træder til og hjælper. Selvom de selvfølgelig også gerne vil tjene penge, siger han. 

Han har tidligere vurderet, at der er mangler træ for 300.000-350.000 kroner, som blandt andet skulle have været brugt til brænde, vedligehold, hegn og en trappe.

Trappen kommer til at blive udskudt, fortæller Poul Erik Thystrup, mens han håber, at resten af vedligeholdelsen kan gennemføres.

Det er en trappe på Sejs Hede, som bliver udskudt.
Det er en trappe på Sejs Hede, som bliver udskudt.
Foto: Silkeborg Kommune

Den seneste tilbagemelding fra kommunens leverandør er nemlig også en smule mere optimistisk, end den var i første omgang.

- Det ser måske ikke så sort ud. Han ser lidt mere optimistisk på det end for som for 14 dage siden, siger Poul Erik Thystrup.

Der er ikke sagt ja til nogen aftaler endnu, da der lige skal findes penge til det. Derfor forstiller han sig eksempelvis en mindre portion træ nu og en større investering efter nytår.

- Spørgsmålet er, hvornår vi kan skaffe tingene og plankerne. Jeg regner med, vi kan klare os med almindelige vedligeholdelse. Og det er jo bedre end ikke at kunne det, så vi ikke kommer bagud, ræsonnerer Poul Erik Thystrup.

Det stjålne træ lå ikke bag lås og slå, men det kommer al træ til fremover. Kommunen har den senere tid oplevet, at alle steder, der kunne tilgås med trailer, er blevet udsat for tyveri. Han har også tidligere vurderet, at tyveriet må være foregået med traktor eller lastbil, som er kørt flere gange.

En større mængde hegnspæle, der også lå på det udendørs lager, blev efterladt af tyvene og blev kort efter opdagelsen af tyveriet fjernet til et sikkert sted.