Falkemanden får ingen hjælp fra staten – nu træder gæsterne til

Donationerne til Silkeborg Rovfugleshow vælter ind.

Silkeborg Rovfugleshow er ligesom mange andre attraktioner i Østjylland presset på grund af corona-restriktioner. Og fordi stedet ikke er betegnet som en zoo er der ingen mulighed for hjælpepakker.

Men nu får ejerne, Flemming Sanggaard og konen Bennie, så hjælp fra en uventet kant.

quoteVores familie elsker det sted og har holdt fester i deres falkonersal. Vi lærer en masse hver gang, vi er derude.

Anette Gjurup, initiavtager

Der er nemlig startet et initiativ, hvor gæster, venner af stedet og andre interesserede kan donere penge til Silkeborg Rovfugleshow.

- Vores familie elsker det sted og har holdt fester i deres falkonersal. Vi lærer en masse hver gang, vi er derude, siger en af initiativtagerne til kampagnen for rovfuglecentret, Anette Gjurup, til TV2 ØSTJYLLAND.

20.000 kroner på et døgn

Især hendes to drenge nyder at besøge det store område, der udover rovfuglene også er kendt for sine bisonokser.

De slagtes jævnligt, og kødet sælges blandt andet i burgere på stedet. Det er en af årsagerne til, at Silkeborg Rovfugleshow ikke kan få zoo-status og del i hjælpepakkerne.

- Derfor vil vi gerne hjælpe. Siden fredag kl. 11 er der blevet doneret 20.000 kroner, og jeg tror, at det bliver meget vildere. Mange kan godt lide stedet, siger Anette Gjurup.

Og det er da også et særligt sted, som Flemming Sanggaard – kendt som Falkemanden – sammen med sin kone har fået skabt i Them syd for Silkeborg.

Flemming Sanggaard driver Silkeborg Rovfugleshow sammen med konen Bennie. Han er også kendt som vinderen af DR-programmet Alene i vildmarken.
Flemming Sanggaard driver Silkeborg Rovfugleshow sammen med konen Bennie. Han er også kendt som vinderen af DR-programmet Alene i vildmarken.
Foto: Privat

Dybt rørt og beæret

På 15 år er et 44 tønder land stort område med bisonokser og forskellige rovfugle kommet til. Alt sammen skabt uden støtte fra fonde, indsamlinger eller lignende.

quoteJeg er dybt rørt og beæret over, at nogle gæster gør det.

Flemming Sanggaard, ejer, Silkeborg Rovfugleshow

Af samme grund er det også en stolthed hos Falkemanden, der har gjort, at man også nu under coronakrisen forsøger at klare sig selv.

- Så jeg ville ikke selv sætte noget i gang, der kunne skaffe os penge. Men jeg er dybt rørt og beæret over, at nogle gæster gør det, fortæller Flemming Sanggaard til TV2 ØSTJYLLAND.


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Natur.