By ensretter gågade for at undgå smitte: Folk går ind i hinanden

Handelsgaden i Silkeborg midtby bliver nu ensrettet for at sikre, at folk kan holde afstand, når de shopper.

På handelsgaden Vestergade i Silkeborg har det siden februar været svært at komme rundt, fordi gaden er ved at blive renoveret og dermed er gravet op.

quoteVi kommer simpelthen til at gå ind i hinanden.

Pernille Perigaard, citymanager, Handel Silkeborg

Det har resulteret i, at der kun er to smalle passager i hver side af gaden. Det var ikke optimalt, men fint - indtil nu.

- Vi har været nødt til at ensrette gågaden, fordi vi simpelthen kommer til at gå ind i hinanden, siger Citymanager i Handel Silkeborg, Pernille Perigaard, til TV2 ØSTJYLLAND.

- Før kunne det godt gå, at vi kom til at røre hinanden, men i og med at der er stillet krav til, at vi skal holde afstand, så er det vanskeligt, hvis man ikke går samme vej.

Sådan ser gågaden i Silkeborg midtby ud, efter den er blevet ensrettet.
Sådan ser gågaden i Silkeborg midtby ud, efter den er blevet ensrettet.

Broer til sideskift

Silkeborg Kommune har ensrettet gågaden, så alle skal holde til højre. Dermed kan man ikke længere selv vælge, om man vil gå langs den ene butiksside eller den anden.

Man skal dog ikke være nervøs for, at man bliver fanget på den modsatte side af yndlingsbutikken.

- Der er nogle broer ned gennem gågaden, hvor man kan gå over til den anden side. Derudover er vi faktisk i gang med at udarbejde skiltning, så man kan se, hvilke butikker der er på hver side af gaden.

Butikker skal hjælpe med at guide

Allerede nu er gågaden i Silkeborg blevet ensrettet, men det kommer til at kræve noget øvelse, før det går helt, som det skal.

- Vi øver os på det, men der er selvfølgelig stadig forvirring omkring det. Det er en læringsproces, og noget vi skal vænne os til – lige så vel som når vi kommer ind i butikken, hvor vi har vænnet os til at holde afstand, siger Pernille Perigaard.

Pernille Perigaard fortæller, at der stadig er forvirring, i forhold til hvilken vej de handlende skal gå. På billedet ses en mand, der går imod ensretningen.
Pernille Perigaard fortæller, at der stadig er forvirring, i forhold til hvilken vej de handlende skal gå. På billedet ses en mand, der går imod ensretningen.

Ifølge citymanageren har butikkerne også fået instrukser om at vejlede kunderne, inden de forlader butikken, så de er klar over, hvilken vej de skal gå.

Forbliver ensrettet frem til efteråret

Silkeborgenserne kan se frem til at skulle gå ensrettet ned ad gågaden hel frem til slutningen af november – måske lidt før.

- Vi har rykket på byggeriet på Vestergade, så det kommer til at gå hurtigere. Til sommer bliver de færdige ned til Tværgade, og så fortsætter de længere ned. Det skal først være færdigt til Black Friday (red. 27. november) – forhåbentligt er det færdigt lidt før, siger Pernille Perigaard.

Tema

Coronavirus