Cykelrute i Silkeborg kombinerer kunst og natur

Bevæbnet med guidebog, elcykel og picnickurv kan sommerferiegæster nu opleve Søhøjlandet på en ny måde.

En ny cykelrute blev onsdag indviet i Søhøjlandet. Følger man ruten vil man undervejs kunne opleve en god portion af den kunst og natur Silkeborg har at byde på. 

Det er i hvert fald ambitionen for aktørerne bag projektet "Ud i kunsten og Naturen".

- Vi tilbyder både el-cykel, guidebog og picnickurv, forklarer Jacob Thage, der er museumsdirektør på Museum Jorn, der står for halvdelen af rutens stop. 

- Det er et helt nyt formidlingskoncept, hvor vi kombinerer Museum Jorns ekspertise i formidling af kunst med AQUA Akvarium og Dyreparks årelange erfaring med formidling om den danske natur, supplerer Knud Bundgaard, der er administerende direktør i Aqua Akvarium og Dyrepark, der er den anden partner i projektet. 

Nye horisonter

Som de første til at prøve el-cyklerne og guidebogen var familien Christensen fra Silkeborg. De kommer jævnligt ved eksempelvis søbadet, som var et af stoppene, men synes alligevel at cykelturen åbnede nye horisonter i deres lokalområde. 

- Det er dejligt at komme videre ud og se noget mere, siger Karina Bløcher Christensen, der var afsted på el-cykel med mand og børn. 

Udspringer af corona

"Ud i kunsten og naturen" tilbyder foreløbigt to forskellige ruter på henholdsvist fem og 35 kilometer, men flere er på vej. 

- Vi synes, vi her i Silkeborg har to virkeligt betydelige ressourcer, nemlig naturen og kunsten, forklarer Jacob Thage fra Museum Jorn.

Ideen til ruterne udspringer af corona-epidemiens begrænsninger på danskernes ferie i år.  

- Vi kan se, at mange danskere bliver hjemme denne sommer og derfor har vi tænkt på, hvad vi kan tilbyde, som er noget helt specielt, lyder forklaringen.  


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Kultur.