91-årige Erna er hundeangst for smitte: Nu får hun hjemmehjælpere med maske

Erna Lysdahl Jensen har været angst for at få dryppet sine øjne af hjemmeplejen af frygt for smitte. Nu skal de have maske på, når de besøger hende.

For under en uge siden kunne TV2 ØSTJYLLAND fortælle om 91-årige Erna Lysdahl Jensen fra Silkeborg, som var bange for at blive smittet med COVID-19 af hjemmehjælpere, der ikke ville bruge maske, når de skulle dryppe hendes åreforkalkede øjne.

- De ældre dør. Hvorfor skal jeg lige det? Jeg vil gerne have et par somre mere – derfor kæmper jeg, sagde hun til TV2 ØSTJYLLAND.

I dag, fredag, har Erna Lysdahl Jensen fået en god nyhed: Alle i hjemmeplejen skal nu bruge mundbind, når de besøger hende.

- Hun blev rigtig glad for det. Nu kan hun føle sig tryg, og hun slipper for alle de følelsesmæssige rutsjebaneture, hun var ude på hver dag, siger Mona Schwada, der er nabo til Erna Lysdahl Jensen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Når Erna Lysdahl Jensen skal have dryppet sine øjne, skal hendes hjælper meget tæt på.
Når Erna Lysdahl Jensen skal have dryppet sine øjne, skal hendes hjælper meget tæt på.

Mona Schwada har over en periode stået for at dryppe Erna Lysdahl Jensens øjne om aftenen, og det er hende, der har sørget for, at hjemmehjælperne nu skal have mundbind på, når de kommer.

Tog sundheds- og omsorgschef på ordet

TV2 ØSTJYLLAND spurgte Anette Secher, der er Sundheds- og Omsorgschef i Silkeborg Kommune, om Erna Lysdahl Jensen kunne få lov til at få hjemmehjælpere med maske på.

- I tilfælde med borgere, der føler sig utrygge og efter en samtale med os stadigvæk oplever det utrygt, vil vi selvfølgelig gå ind i en dialog om værnemidler, sagde hun.

Mona Schwada besluttede sig for at tage hende på ordet og ringede hende op.

- Hun fortalte, at retningslinjerne var blevet opdateret i fredags, og at hvis borgeren var utryg, så skulle Svane Pleje også rette sig efter det, siger Mona Schwada.

Svane Pleje er Erna Lysdahl Jensens private hjemmepleje, som til TV2 ØSTJYLLAND fortalte, at de ville rette sig efter kommunens retningslinjer.

Mona Schwada ringede så til Svane Pleje, som var helt indforstået med, at Erna Lysdahl Jensen nu skal have hjemmehjælpere, der altid tager maske på hjemme hos hende.

- Fra i aften er det dem, der står for det igen. Nu regner jeg med, at det er i orden, når de kommer hjem til Erna, siger Mona Schwada til TV2 ØSTJYLLAND.

Flere er utrygge

Mona Schwada fortæller, at hun synes, at der nu er sket en rigtig fin udvikling.

Derudover fortæller hun, at Erna Lysdahl Jensen er stolt over, at hun måske har været med til at gøre en forskel.

- Vi har fået at vide, at flere har ringet ind til Svane Plege, fordi de er utrygge, efter Erna stod frem, siger Mona Schwada til TV2 ØSTJYLLAND.

- Vi har fået flere henvendelser – det har været rigtig positivt, det der har været sat i gang.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Sundhed.