150 sportsfolk under samme tag: Østjysk hotel får travlt med at undgå smitte

Der venter en stor udfordring for Scandic Hotel i Silkeborg under EM i håndbold. De skal sørge for, at ingen bliver smittet med COVID-19 på hotellet.

De får mere travlt end normalt på denne årstid på Scandic Hotel i Silkeborg, når fire landshold på tirsdag tjekker ind på hotellet.

- Det er en rigtig fin forretning, når man booker et helt hotel med forplejning. Det er der ikke nogen hemmelighed i, siger direktør Simon Kristensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Men de skal også løse en noget større udfordring end de plejer.

I alt ankommer 150 spillere, medhjælpere og officials, der skal deltage i EM i kvindehåndbold. Og hotellet skal lave forhold, der sikrer, at gæsterne ikke smitter hinanden med COVID-19.

Isoleres på hotellet

For at få lov til at afholde EM i håndbold i Danmark, skal alle spillere nemlig isoleres i en boble.

quoteDer er ikke nogen bobler, der ikke kan sprænge.

Lars Østergaard, ledende overlæge, Infektionsmedicinsk Afdeling, AUH

Når de udenlandske spillere ankommer til Danmark, bliver de testet i lufthavnen, og efterfølgende kører de i bus direkte til hotellet. Her skal de blive på deres værelse, indtil de kan fremvise en negativ test.

Hvert hold har desuden deres egen gang og deres eget lokale, hvor de spiser.

Samtidig skal de ansatte på hotellet, i modsætning til hvad de plejer, holde sig så langt fra spillerne som muligt.

- Jeg synes, det giver rigtig god mening at have sådan nogle bobler i forskellige farver, og de, der er i den røde boble, er spillere og de, der er tæt på, og inden de kommer ind, bliver de testet, og de bliver også testet dagligt, så de ikke er i stand til at smitte nogle inden for boblen, siger ledende overlæge Lars Østergaard fra Infektionsmedicinsk Afdeling på Aarhus Universitetshospital til TV2 ØSTJYLLAND.

Spillere er nervøse

Der er dog en risiko for smitte alligevel, lyder det fra overlægen.

- Der er ikke nogen bobler, der ikke kan sprænge. Der kan være nogle, der måske lige har en buket blomster med ind, hvor der er smitte på, så derfor er det utrolig vigtigt, at der er nogle, der holder øje med, at reglerne for boblen bliver overholdt, siger Lars Østergaard.

Kristina Jørgensen er en af de spillere, der skal bo på hotellet. Hun føler sig ikke helt tryg ved at skulle deltage i et EM under COVID-19 pandemien. Men hun mener samtidig, at forholdene er så gode, som de kan være.

- Jeg tror da, alle er nervøse, men jeg synes, DHF har arbejdet stenhårdt og skaffet os de bedst mulige forhold til ikke at blive smittede.