Vesthimmerlands Kommune siger farvel til chef

TV2 Nords afsløringer af grove forhold for ansatte og beboere i en række bofællesskaber i Vesthimmerlands Kommune ryster politikere på Christiansborg.

Britta Bruun Schmidt har været chef i sundhedsforvaltningen i Vesthimmerlands Kommune siden 2006, men hun er i sidste uge stoppet efter gensidig aftale, oplyser kommunen.

TV2 Nord har de seneste uger afdækket en række kritisable forhold i kommunen, hvor indespærring, vold mod ansatte, snyd med offentlige systemer og  fejlvisitererede borgere har fundet sted på en række kommunale bofællesskaber i Vesthimmerlands Kommune. 

Forholdene i Bofællesskaberne i Aalestrup under den kommunale organisation Byen i Byen har også fået skarp kritik fra både Arbejdstilsynet og Socialtilsynet.

De påpegede i 2018 en række grove forhold efter uanmeldte besøg. De to tilsyn påpegede blandt andet, at det var farligt for de ansatte at gå på arbejde i Bofællesskabet Under Bøgen i Aalestrup, da der var risiko for vold, og at bofællesskaberne havde beboere, som de ikke er godkendt til eller havde kompetencerne til at kunne håndtere. 

Politikerne i sundhedsudvalget i kommunen har krævet en redegørelse for forholdene. Den redegørelse ventes færdig i løbet af et par uger.

Hvad udfaldet af undersøgelsen bliver, er derfor ikke kendt endnu, men den mangeårige chef for handicap- og psykiatri i Vesthimmerlands Kommune, Britta Bruun Schmidt, kommer ikke til at være en del af arbejdet med at rette op på de svigt, der har været i forvaltningen.