Tand-mysteriet er løst: Her er ejermanden

Harmonien i Thisted efterlyste ejeren til en tandprotese, som var blevet fundet udenfor pubben. Nu har ejermanden meldt sig.

Mathias Galsgaard Nicolaisen mistede tandprotesen under en vild bytur. Foto: Mathias Galsgaard Nicolaisen og Tanja Bang

I samarbejde med TV2 Nord

En indleveret tandprotese har i weekenden været det helt store samtaleemne på pubben Harmonien i Thisted. På pubben er man vant til at folk indleverer jakker og smykker, men det er aldrig sket før, at der er blevet indleveret et sæt fortænder – før fredag.

Det fik Harmonien til at efterlyse ejermanden på pubbens Facebook-side.

Nu har ejeren meldt sig – nemlig 18-årige Mathias Galsgaard Nicolaisen, der er fiskerilærling i Thyborøn. Faktisk er det et halvt år siden, han mistede protesen. Han har dog svært ved at huske, hvad der præcis skete den aften.

Læs også Mangler du dine fortænder? Pub søger ejermand til tandprotese

- Det var en bytur med en makker, der lige var kommet hjem fra havet. Vi drak to flasker Belvedere, og næste morgen vågnede jeg på sygehuset uden fortænder. Det gik sgu vildt for sig, siger Mathias Galsgaard Nicolaisen.

Han endte på sygehuset, fordi han var blevet for fuld. Det var en forbipasserende, der fandt ham sovende på en bænk.

- Han troede, at jeg havde fået bank, fordi jeg ikke havde mine tænder, siger den 18-årige fiskerilærling.

Mathias Galsgaard Nicolaisen har haft tandprotese, siden han som lille blev ramt af en bil. Han er glad for snart at blive genforenet med sine fortænder, selvom han ikke har savnet dem så meget, som man måske kunne tro.

Vi drak to flasker Belvedere, og næste morgen vågnede jeg på sygehuset uden fortænder. Det gik sgu vildt for sig.

Mathias Galsgaard Nicolaisen, fiskerilærling

- Jeg har aldrig lagt skjul på, at jeg ikke har nogle fortænder. Det meste af tiden går jeg uden protesen – det rager mig en papand, siger han.

Tandprotesen er fortsat på Harmonien i Thisted, men Mathias Galsgaard Nicolaisen regner med at få den tilbage i løbet af de kommende dage.

- Det er mærkeligt, at tænderne pludselig er dukket op efter at have været væk i over et halvt år. Men det bliver godt at få dem igen. De koster jo lidt, sådan nogle banditter, siger han.

Mathias Galsgaard Nicolaisen har ikke taget det så tungt, at tænderne har været væk. Foto: Mathias Galsgaard Nicolaisen