Syg tømrer tvunget i arbejde to måneder før pension:- Har ondt hver dag

65-årige Hans Pedersen bliver tvunget på arbejde to måneder før, han går på pension, selvom han er erklæret uegnet. Byrådsmedlem kalder sagen for 'chikane'.

I to år har den tidligere tømrer Hans Pedersen fra Aars været sygemeldt efter en voldsom skulderskade, han fik, da han faldt ned fra en stige under sit arbejde i august 2015. En skade, der siden da har givet ham kroniske smerter og gjort det umuligt for ham at passe et arbejde.

Den 1. april kan han endelig gå på pension efter et langt arbejdsliv - men inden da vil Vesthimmerlands Kommune alligevel have den 65-årige mand sendt i en sidste arbejdsprøvning, selv om både Hans Pedersens læge og fagforeningen 3F fraråder det. 

Det skriver Fagbladet 3F.

- Jeg har ondt hver dag, og vågner flere gange om natten på grund af smerter. Hvis jeg er aktiv i mere end en halv time, begynder smerterne at komme, og så er jeg nødt til at holde pause i en time, før de går væk igen, siger Hans Pedersen til Fagbladet 3F.

Han kom i arbejdsprøvning første gang i 2016, men det var ingen succes for den tidligere tømrer.

- Jeg tror, jeg var af sted i ikke engang to uger. Der kunne jeg ikke engang skubbe en pind gennem - så det var sådan set ved at være værre, end det var fra starten, husker Hans Pedersen om den oplevelse.

- Har aldrig set noget lignende før

Den 65-årige tidligere tømrer er ad flere omgange blevet vurderet af læger, der alle fastslår, at han ikke kan deltage i arbejdsprøvninger. Ifølge hans patientjournal vil den “mindste belastning af højre skulder øge risikoen for markant kronisk smerteforværring betragteligt”.

Efter arbejdsprøvningen i 2016 accepterede Vesthimmerlands Kommune da også, at det ikke duede med en arbejdsprøvning. Derfor undrer det både Hans Pedersen og hans sagsbehandler hos 3F, at kommunen nu alligevel så tæt på Hans' pension vælger at sende ham ud i endnu én - også selv om han dog skulle undgå at belaste den dårlige skulder i denne jobprøvning.

- Jeg har ikke oplevet noget lignende før. Selv om jeg har set mange slemme sager, så synes jeg godt nok, at det her er ved at slå alt, siger Lars Hvilsted, socialrådgiver ved 3F.

Vesthimmerlands Kommune er nemlig ikke forpligtet til at sende Hans Pedersen i arbejdsprøvning igen - det ligger bare som en mulighed i lovgivningen.

Byrådspolitiker går ind i sagen

"Chikane på højeste plan".

Så klar er meldingen fra byrådsmedlem i Vesthimmerlands Kommune, Rasmus Vetter (S), som nu går ind i sagen for at få Hans Pedersens arbejdsprøvning aflyst igen.

- Jeg kan slet ikke se, hvad han skal ud for, når han skal på pension om en halvanden måned. Selvfølgelig kan jeg se, at man skal gøre det efter lovgivningen, men man behøver ikke at gradbøje lovgivningen så hårdt over for en mand i den her situation, siger Rasmus Vetter.

Han vil tage sagen op med borgmester Per Bach Lauersen (V).


Læs flere artikler fra Vesthimmerland eller i kategorien Samfund.