Svindlere franarrede Henriks mor 45.000 kroner: - Man kan ikke have meget hjerte

Internetsvindlere bliver stadig mere udspekulerede. En ny undersøgelse viser, at der bliver svindlet mange flere millioner kroner end for bare få år siden.

Henrik Rebbe fra Thisted mistede for bare en måned siden sin far. Allerede dagen efter dødsannoncen var ude, blev Henriks mor kontaktet af svindlere, der udgav sig fra at være fra Skifteretten. De lokkede Henrik Rebbes mor til at overføre 45.000 kroner til dem. 

quoteDet er dagen efter, at min far er blevet bisat, så hun tænker ikke klart.

Henrik Rebbe, Thisted

- Det har da været vanvittigt hårdt, og det har givet nogle søvnløse nætter af både den ene og den anden grund, siger Henrik Rebbe.

Moderen blev ringet op af en svindler, der udgav sig for at være fra Skifteretten. Svindleren lovede, at boet efter næsten 50 års ægteskab kunne være delt med få klik, hvis Henriks mor delte en række personlige oplysninger.

- Det gør hun, fordi hun er ude af sig selv, hun er ikke sig selv. Det er dagen efter, at min far er blevet bisat, så hun tænker ikke klart. Jeg synes godt nok, at det er ondskabsfuldt. Man kan ikke have meget hjerte, når man kan udnytte folk, som er i en situation af sorg, siger Henrik Rebbe.

Familien fra Thisted er desværre langt fra de eneste, der ender i kløerne på skruppelløse svindlere.

Omfanget af internetsvindel er steget markant over de seneste år. Hvor der i 2015 blev svindlet for 0,8 millioner kroner, er der de første ni måneder af 2019 blevet svindlet for 24 millioner kroner. Det viser nye tal fra bankernes brancheorganisation Finans Danmark. Og ifølge bankerne tegner der sig et mønster, hvor svindlerne især går efter ældre kvinder, der for nylig er blevet alene.

- Vi ser typisk, at de sager, der kommer, det er den ældre generation, som ikke er så it-stærke, og så sikre på den digitalisering, der kommer, siger afdelingsdirektør hos Spar Nord, Anders Dørum Jensen.

Henrik Rebbes mors pengeinstitut tilbageførte de 45.000 kroner. Hun er stadig mærket af, hvordan hendes mands død blev misbrugt, og familien arbejder på at komme videre – blandt andet ved at være åbne om svindlen.

- Hvis jeg med den her historie kan gøre, at andre er opmærksomme på det, så føler jeg, at jeg har gjort en forskel, og det vil jeg hellere end gerne. Jeg vil gerne, at andre ikke står i samme situation, som jeg og min familie har stået i, siger Henrik Rebbe.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Samfund.