Region Nordjylland opretter ny jobbank for specialsektoren

Specialsektoren søger pædagogiske og sundhedsfaglige hænder, der kan træde til på social- og handicapområdet, hvis der skulle blive behov for det i forbindelse med COVID-19.

Nu åbner en ny jobbank for alle med en pædagogisk eller sundhedsfaglig baggrund for borgere bosat i Region Nordjylland. Med den nye jobbank kan de tilbyde arbejdskraft til Region Nordjyllands specialområde.

Det fremgår af en pressemeddelelse. 

Regionen regner nemlig med, at der bliver brug for flere hænder – også inden for specialsektorens område. Derfor er der nu blevet oprettet en jobbank med henblik på at rekruttere ekstra hænder til at løse de opgaver, det måtte opstå på grund af covid-19. 

- Vi står som samfund overfor en stor og svær opgave, og alles bidrag kan være med til at gøre en stor forskel. Vi vil derfor være meget taknemmelige for at høre fra alle med social- eller sundhedsfaglige kompetencer, som har tid og overskud til at gøre en ekstra indsats indenfor det regionale social- og handicapområde, siger Dorte Juul Hansen, socialdirektør i Region Nordjylland.

Jobbank

Det er endnu uvist, hvor meget hjælp, regionen vil få behov for. Men ansøgere fra jobbanken vil blive kontaktet direkte, hvis der er brug for hjælp. Hvis regionen gør brug af ansøgere, vil de blive en del af specialsektorens beredskabsplan, som skal beskytte både personale og borgere. Man vil også få oplæring og overenskomstmæssig løn.

Jobbanken oprettes i samarbejde med SOS-vikar, der siden 2017 har været Region Nordjyllands primære leverandør af vikarer til socialområdet.

Region Nordjylland har i forbindelse med COVID-19 også oprettet en jobbank for personer med en sundhedsfaglig baggrund, der ønsker at tilbyde deres arbejdskraft til regionens hospitaler. Over 2.000 har allerede tilmeldt sig jobbanken.

Også Region Midtjylland har oprettet en jobbank, hvor man søger sundhedsfagligt personale, der kan træde til, hvis det bliver nødvendigt.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Region Nordjylland eller i kategorien Sundhed.