Region Nordjylland kræver 644.000 i erstatning efter svindel af tidligere ansat

Tina Juul Kjellberg skal grave dybt i lommerne, hvis hun skal betale mere end 600.000 kroner tilbage til Region Nordjylland.

12. marts 2019 blev det nu tidligere medlem af Socialdemokratiet og Region Nordjylland Tina Juul Kjellberg politianmeldt af regionen for at have svindlet for mere end 700.000 kroner. 

quoteVi har besluttet, at vi lægger en erstatningssag an

Ulla Astman (S), formand, Region Nordjylland

Nordjyllands Politi har nu rejst tiltale mod Tina Juul Kjellberg, og i samme ombæring har Region Nordjylland rejst krav om erstatning.

- Vi har besluttet, at vi lægger en erstatningssag an samtidig med, at der kører en straffesag mod hende, så vi kan få pengene hjem, hvor de hører til, fortæller Ulla Astman (S), der er formand for Region Nordjylland. 

Tina Juul Kjellberg har ifølge anklagen svindlet for 728.000 kroner. Erstatningskravet fra regionen lyder dog kun på 644.000 kroner, fordi de vederlag, som Tina Juul Kjellberg lovligt var berettiget til, er trukket fra. 

Nu skal retten afgøre, om Tina Juul Kjellberg skal betale pengene tilbage.

- Hun har erkendt svindlen overfor mig, og det forventer jeg også, at hun gør i retten, så dermed tænker jeg, at det er klart nok, at de penge skal hun betale, fortæller Ulla Astman. 

Svindlet i fire år

Tina Juul Kjellberg har ifølge anklagerne svindlet siden 2016. Hun har fået udbetalt de mere end 700.000 kroner som kompensation for tabt arbejdstjeneste på grund af hendes opgaver i Region Nordjylland. Problemet var bare, at Tina Juul Kjellberg ikke havde det arbejde, som hun påstod, hun mistede arbejdsfortjeneste fra. 

Da Region Nordjylland efter fire år bad om mere dokumentation fra Tine Juul Kjellberg, end de såkaldte "primitive lønsedler",  som hun ellers havde afleveret, meddelte hun, at hun nu var blevet fyret, og at hun derfor ikke ville bede om kompensation alligevel. Det var dette, der fik Region Nordjylland til at undersøge sagen yderligere. 

Sagen betyder også, at Region Nordjylland nu strammer egen procedure for, hvordan de udbetaler kompensationerne. 

- Vi gør to ting nu. Vi beder vores interne revision om at foretage flere stikprøver, og vi beder vores eksterne revision om bredere og dyberer kontrol. Derudover beder vi statsforvaltningen tjekke, om vi kan få adgang til medlemmernes skattemapper, for at se hvad de har af indtægter, og så vil vi se, om man kan sætte en minimumsgrænse for, hvad man kan få udbetalt kompensation for. Men de forhold er ikke beskrevet i bekendtgørelsen, så det ved vi ikke, om vi må, fortæller Ulla Astman. 

Beslutningen om at kræve erstatning blev taget til møde i Region Nordjyllands foretningsudvalg mandag aften.


Læs flere artikler fra Region Nordjylland eller i kategorien Samfund.