Ny borgerliste stiller op til valg i Vesthimmerlands Kommune

VestHimmerlandsListen hedder en ny liste, der med den garvede politiker Kirsten Moesgaard i spidsen vil forsøge at komme i byrådet til kommunalvalget.

VestHimmerlandsListen er navnet på den nye borgerliste, der til november stiller op til kommunalvalget i Vesthimmerlands Kommune.

Indtil videre er der ni kandidater på VestHimmerlandsListen, som har Kirsten Moesgaard listet øverst. VestHimmerlandsListen er tværpolitisk, og kandidaterne er borgere fordelt geografisk ud over hele kommunen. 

quoteVi vil bakke op om udviklingen i vores lokalområder uden at miste overblikket over helheden i kommunen.

Kirsten Moesgaard, byrådsmedlem og byrådskandidat, Vesthimmerlands Kommune

- Det har været meget vigtigt, ja faktisk fuldstændig afgørende. Det vi lægger vægt på, det er, at vi repræsenterer hele Vesthimmerland. Og vi bakker op om udviklingen i vores lokalområder uden at miste overblikket over kommunen, siger Kirsten Moesgaard.

Kirsten Moesgaard har siddet i byrådet i Vesthimmerlands Kommune siden kommunalreformen i 2006/2007. Hun blev i 2016 løsgænger, da hun forlod de konservative. Kirsten Moesgaard sidder aktuelt også i Regionsrådet, men det er altså kun kommunevalget, hun genopstiller til i november. Og denne gang altså for VestHimmerlandsListen.

- Kommunalpolitik og landspolitik er to forskellige ting. Nogen gange tror jeg, at hele den her politikerlede kommer til at fylde for meget. Her arbejder vi samlet for kommunen, siger Kirsten Moesgaard.

quoteDer har været lidt for meget med, at der kun sker noget i en by. Vi er ikke helt kommet over kommunesammen-lægningen. Vi trænger til at samle kræfterne, og komme fremad i samlet flok.

Kirsten Moesgaard, byrådsmedlem og byrådskandidat, Vesthimmerlands Kommune

På VestHimmerlandsListen er der også andre politisk kendinge som byrådsmedlem Annette Vahlgreen og tidligere borgmester i Farsø Jette Thomsen. Ifølge Kirsten Moesgaard vil VestHimmerlandsListen fokusere på kommunens interesser fremfor partipolitiske interesser.

- Vi ønsker en samlet kommune, altså en kommune, som udadtil står som én helhed. Der har været lidt for meget med, at der kun sker noget i en by. Vi er ikke helt kommet over kommunesammen-lægningen. Vi trænger til at samle kræfterne, og komme fremad i samlet flok. Det gør vi ved at holde fokus på, hvad er godt for kommunen, og ikke hvad der er godt for et parti, siger Moesgaard. 


Læs flere artikler fra Vesthimmerland eller i kategorien Politik.