Morsø Kommune betaler regninger før tid for at hjælpe virksomheder

Regninger for 11,6 millioner bliver betalt med det samme for at holde liv i lokale virksomheder.

For at hjælpe samfundet og udvise samfundssind overfor det private erhvervsliv bedst muligt, har Morsø Kommune besluttet at betale alle skyldige regninger til private leverandører med det samme - uanset betalingsfristen.

Det drejer sig om cirka 11,6 millioner kroner.

- Det er en alvorlig situation, og det vil påvirke os allesammen, men vi er vant til modvind herude, og vi har et stærkt erhvervsliv, så vi skal nok komme igennem det her - men vi vil gerne hjælpe til med et lille puf i den rigtige retning, siger borgmester Hans Ejner Bertelsen til TV2 Nord. 

Den økonomiske håndrækning kommer sker for at afhjælpe det private erhvervslivs likviditetssituation, som kan være påvirket i denne tid med coronavirus og ændrede adfærds- og købsmønstre.

De mere end 11 millioner dækker over det, Morsø Kommune har regninger for. Regninger, der ellers først ville blive betalt efter 30 dage.

I øjeblikket har kommunen cirka 2500 fakturaer liggende fra forskellige leverandører.

- Hvis det her kommer til at føre til afskedigelser, står vores jobcentre klar, men der er vi slet ikke endnu. Jeg tror, at de nyeste tiltag vil være med til at begrænse smitten. Danmark er jo et fantastisk land med styr på tingene. Sådan en smule modvind kommer ikke til at tvinge os i knæ, siger han. 

Virksomhederne kan forvente at modtage pengene på deres konto i løbet af næste uge.


Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Samfund.